„ Cum alegem corect grasimile alimentare ? Chimie, tehnologie, legislatie“, veti afla de la Iulian Frunza, reprezentantul KUK Romania, la INGREDIENTS SHOW 2018.

In ultima perioada industria alimentara s-a confruntat cu multe modificari ale legislatiei europene si vor mai urma alte cateva, legi care-si vor produce efectele incepand cu toamna acestui an. Cum legislatia europeana este obligatorie pentru statele membre, aceasta va trebui sa fie aplicata si in Romania.

KUK Romania va invita sa participati la o prezentare ce va va oferi raspunsuri la intrebarile pe care le aveti, legate de contaminantii din uleiurile vegetale (GE, 2,3-MCPD) sau acizii trans.
Daca legea privind limitarea continutului de GE a fost publicata deja in monitorul UE (ea stabileste ca data de 19 septembrie sa fie ultima zi in care se mai pot folosi grasimi cu un continut de GE mai mare de 1 ppm), in cee ace priveste 2,3 MCPD, EFSA (European Food Safety Authority) incearca sa limiteze prin lege si continutul acestor compusi.

Mai mult decat atat, trei state europene au interzis utilizarea pe teritoriul lor a grasimilor trans, exista si in Romania o initiativa legislativa in acest sens, deci si noi trebuie sa fim pregatiti. Din punct de vedere tehnologic, domnul Iulian Frunza va explica la ce trebuie sa ne uitam cand consultam o fisa tehnica, pentru a alege grasimea potrivita unei anumite aplicatii.


ACCESEAZA INFORMATII DESPRE INGREDIENTS SHOW 2018 

Organizat de RO.aliment cu suportul APRIL, ARC, ASMP, ROMANIMENTA, IBA, Ingredients SHOW reprezinta platforma in cadrul careia vor fi prezentate cele mai noi informații despre ingredientele disponibile pentru piața românească, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria procesatoare din Romania si din Sud-Estul Europei.

STRUCTURĂ

1 SEDINȚĂ COMUNă care va avea loc în prima parte a zilei de 11 octombrie

4 WORKSHOP-URI TEHNICE desfășurate unul dupa altul (nu in paralel), astfel participantii vor putea participa la toate:
• CARNE
• LAPTE și ÎNGHEȚATĂ
• DULCIURI și PANIFICAȚIE
• BACĂNIE (sosuri, maioneză, tartinabile, produse instant, conserve, ready-meal, catering)

• TEHNOLOGII SI ECHIPAMENTE

STANDURI de prezentare pentru furnizorii de ingrediente și servicii

DORESC SA MA INSCRIU – FORMULAR DE INSCRIERE

Mai multe detalii la office@roaliment.ro, sau la telefon 0744162991.