Reminder ESE 2018: “Evoluții recente în politica alimentară a UE – o nouă lege generală în domeniul alimentar la patru ani de aplicarea Reg UE 178/2002”

Raymond O’Rourke, expert EFSA în scheme de calitate și etichetarea privind țara de origine, va realiza la ESE (21-22 noiembrie, București), o radiografie a legislației europene ce îi vizează direct pe operatorii din industria alimentară din România.

În 2014, Comisia Europeană a lansat Regulamentul 178/2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare (Fitness Check on the General Food Law). În urma acestei inițiative, Comisia a publicat recent propunerea COM (2018) 179 de modificare a Regulamentului UE 178/2002.

Care sunt noile modificări propuse ale Regulamentului UE 178/2002 și care sunt implicațiile pentru industria și consumatorii din România?

De asemenea, Regulamentul UE privind informațiile referitoare la produsele alimentare 1169/2011 a împlinit patru ani de aplicare – acesta a făcut o diferență majoră în ceea ce privește etichetele produselor alimentare în privința unor aspecte cum ar fi alergenii, QUID, țara de origine, etichetarea nutrițională, grăsimile trans, etc.

Este nevoie de o legislație suplimentară privind problemele legate de informarea referitoare la produsele alimentare?

În cele două prezentări pe care le va susține la eveniment, specialistul EFSA va analiza stadiul în care se află la acest moment reglementările europene, prin prisma Regulamentului 178/2002, ce a stabilit principiile generale ale dreptului european în domeniul alimentar, RASFF (Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje) și EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară) și va vorbi despre modificările propuse și care sunt implicațiile pentru industria și consumatorii din România.

Raymond O’Rourke, avocat specializat în domeniul alimentar, expert în scheme de calitate și etichetarea privind țara de origine și membru în boardul EFSA (European Food Safety Authority), vine în România la invitația revistei RO.aliment pentru a prezenta aceste două subiecte de politică alimentară și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri după prezentările sale.

Cu o experiență vastă în domeniul industriei alimentare, irlandezul va împărtăși informații esențiale din cunoștințele sale procesatorilor români reuniți într-o întâlnire unică pentru piața românească la ESE (21-22 noiembrie 2018, București, Crown Plaza). Alături de schemele de calitate, irlandezul este expert și în branding și identificarea produselor protejate la nivelul Uniunii Europene (DOP / IGP).

Participantii pot trimite pe e-mail-ul redactiei intrebarile la care doresc sa primeasca raspuns din partea specialistilor cel mai tarziu pana la data de  15 noiembrie 2018.
 

A 3-a ediție a seminarului ESE – „Etichetare.Siguranță.Etică” se va desfășura în zilele de 21-22 noiembrie, la Crown Plaza Bucuresti. (zona Casei Presei Libere) și este destinat prezentării ultimelor modificări legislative legate de etichetare, siguranță și etică în industria alimentară și a suplimentelor.

SCOPUL ACESTUI EVENIMENT ESTE DE A FACILITA DIALOGUL APLICAT ÎNTRE PRODUCĂTORI ȘI SPECIALIȘTI PENTRU A GĂSI RĂSPUNSURI LA CELE MAI COMPLICATE ÎNTREBĂRI PRIVIND ETICHETAREA, SIGURANȚA, ETICA ALIMENTELOR ȘI SUPLIMENTELOR ALIMENTARE.

CUI SE ADRESEAZĂ?
-Specialiștilor din departamentele de Calitate și/sau Producție
-Directorilor de fabrică, directorilor generali
-Specialiștilor din departamentele de Cercetare-Dezvoltare
-Departamentelor de Marketing și de Vânzări.

VEZI TEMATICA SI INVITATI 2018

MĂ ÎNSCRIU!