Expertarom Food Ingredients este partener al celei de-a 2-a ediții a Ingredients Show, 11 – 12 octombrie, Hotel Ramada, Sibiu

Una dintre cele mai mari companii din domeniul producției și comercializării de ingrediete alimentare din România, Expertarom Food Ingredients Food Ingredients, este partener al celei de-a 2-a ediții a Ingredients Show, platforma in cadrul careia vor fi prezentate cele mai noi informații despre ingredientele disponibile pentru piața românească, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria procesatoare din Romania si din Sud-Estul Europei care se va desfășura pe data de 11 – 12 octombrie la Hotel Ramada, Sibiu.

Alegerea unor ingrediente și materii prime de o calitate superioară s-a dovedit a fi, în ultimii ani, rețeta succesului, ce i-a diferențiat pe procesatori de concurență. În condițiile unei piețe volatile și în continuă schimbare, soluțiile personalizate au căpătat o importanță tot mai mare în rândul operatorilor din industria alimentară.

Expertarom acoperă toate domeniile din industria alimentară (piaţa de morărit-panificație, a îngheţatei artizanale și industriale, a cărnii, băuturilor, lactatelor şi a dulciurilor) oferind arome, dar și alte ingrediente (mixuri cu cereale şi seminţe, amelioratori, umpluturi, culturi starter şi maiele preparate pentru industria de morărit panificație; marinade, sosuri preparate pentru industria prelucrării cărnii și gastronomie etc.).

Pentru produsele care au un brand (Mamma Mia, Kornspitz etc), Expertarom oferă rețete unice, dar, chiar și atunci când se adresează clienților săi cu reţete generale, compania poate pune la dispoziția acestora soluţii de personalizare (sugestii şi orientări pentru rețete, precum şi suport tehnic) pentru ca produsul respectiv să fie unic la fiecare client. De asemenea, firma se evidențiază pe piața de gen prin crearea de game dedicate pentru fiecare domeniu al industriei alimentare, soluțiile incluzând și consultanţă şi asistenţa tehnică.

În plus, Expertarom oferă producătorilor din industria alimentară echipamente şi soluţii la cheie pentru utilarea unităţilor de producţie din zona brutărie, patiserie, cofetărie, precum şi maşini, vitrine şi soluţii de amenajare a spaţiilor pentru cofetărie şi gelaterie.


De peste 5 ani Expertarom exportă materii prime pentru gelaterie realizate la fabrica din Sibiu. Produsele din categoria gelaterie-cofetărie, sub brandul Cremolinea, se comercializează deja în peste 23 de țări de pe mai toate continentele, din America Latină, Europa, Africa şi până în Orientul Mijlociu.

Faptul că distribuie ingrediente în Germania, Italia (care este leagănul gelateriei) și în alte țări, cum ar fi în Arabia Saudită, Iordania sau Emiratele Arabe Unite vine ca o garanție a calității produselor și serviciilor oferite de firmă.

Expertarom se remarcă și prin faptul că este o companie proactivă în sensul că, de foarte multe ori au fost primii care au prezentat partenerilor din indstria alimentară tendinţele din domeniu, organizând în fiecare an seminarii de inovaţii pentru fiecare din domeniile industriei alimentare.

”Dacă unele trenduri au avut nevoie de ani de zile pentru a fi absorbite (cum ar fi Premium, Healthy), acum, timpul de reacţie şi adaptare al pieţei româneşti la trendurile internaţionale a devenit din ce în ce mai scurt, iar piaţa este mult mai deschisă,” arată reprezentanții companiei.