sare

Reducerea sodiului și a nitratului de sodiu în produsele alimentare din carne este unul dintre dezideratele actuale ale procesatorilor, autorităților și consumatorilor, arăta Gabriel Gălă, Regional Business Development Manager CEE Brenntag România, la prima ediție a conferinței INGREDIENTS SHOW, eveniment organizat în premieră națională de revista RO.aliment.

La eveniment, Brenntag România a prezentat pentru auditoriu o serie de soluții inovatoare pentru domeniu.

O tendinţă importantă în „savoury” este reducerea sodiului în produsele alimentare. Totuşi, aceasta este posibilă în limita a 30 – 40% maxim pentru că sodiul este un electrolit important pentru organismul uman şi nu poate fi înlocuit integral, cât și pentru rolul funcțional pe care îl joacă în preparatele din carne.

Brenntag propune următoarele soluţii pentru reducerea sodiului: arome naturale Givaudan: Savoury Saltiness QF28585 (0,33%), P164138 (0,4 %), Umami P 275266 (0,17%); extract de drojdie – Lalemand: High Lyfe 530 A – dozaj 0, 3 %; amestec de extracte naturale (ţelină) şi clorură de potasiu – Chimab: Carnilife LS1 – dozaj 0,5 – 0,8%.

sare
Gabriel Gălă, Regional Business Development Manager CEE Brenntag România

Brenntag propune și Carniflora CH-1 ca înlocuitor al nitritului de sodiu, în vederea sprijinirii trendului „clean label”. Soluţia este aplicabilă produselor cu conţinut mare de carne.

Prima ediție a conferinței INGREDIENTS SHOW, singurul eveniment B2B dedicat ingredientelor și adresat specialiștilor din industria alimentară, a reunit peste 120 de reprezentanți din rândul procesatorilor și furnizorilor de ingrediente. Desfășurat în perioada 6 – 7 septembrie a.c., la Danubius Health Spa Resort Sovata, evenimentul a reprezentat o platformă de informare despre legislație, inovații, tendințe și tehnologii pentru industria alimentară și a prilejuit activitățile dedicate networkingului.