Elopak lanseaza o gama de cartoane maro 100% reciclabila

Elopak a introdus pe piata o gama de ambalaje de carton Pure-Pak, aseptica, realizata din carton maro natural, cartoanele fiind 100% reciclabile.

Cutiile de carton maro au cu un strat mai putin decat cartoanele albe, ceea ce inseamna ca structura fibrelor lemnului devine vizibila, pastrandu-se astfel culoarea bruna naturala a fibrelor de lemn.

De asemenea, se preconizeaza ca noul tip de carton maro va reducere amprenta de carbon si greutatea ambalajului, oferindu-se pietei un “ambalaj natural diferit, durabil si autentic care satisface tendintele crescande ale cererii pentru produse etice, ecologice si organice.”

Noul carton Pure-Pak este disponibil in trei dimensiuni – 1 litru, 750 ml si 500 ml – si ruleaza pe masina de umplere aseptica E-PS120A.

Norvegienii de la Elopak au atras atentia asupra aspectului “deosebit de distinctiv” al acestui tip de cutie de carton, fapt care sporeste vizibilitatea ambalajului pe raft.

Marianne Groven, directorul pe probleme de mediu la Elopak, a declarat:

Elopak se concentreaza in mod constant pe dezvoltarea si oferirea de produse cu un profil de mediu imbunatatit. Cartonul brun natural este un bun exemplu in acest sens.

Johanne Ramdal, liderul echipei de dezvoltare a proiectului, a adaugat:

Obiectivul nostru a fost acela de a transfera succesul obtinut pe piata produselor proaspete catre noi sectoare.

La inceputul acestui an, Elopak arata ca a devenit prima companie din domeniul productiei de ambalaje care livreaza peste 1 miliard de cutii de carton complet regenerabile, pentru bauturi.

Cutiile PurePak ale companiei sunt regenerabile, ajutand la protejarea resurselor naturale si la utilizarea unei materii prime regenerabile in locul unei materii prime obtinute din combustibil fosil, pentru a reduce semnificativ amprenta de carbon a cutiilor de carton.