O noua gama de etichete din PET-uri reciclate

etichete

Producatorul olandez de ambalaje, Avery Dennison a creat o noua gama de etichete adezive pentru produse alimentare si bauturi fabricate exclusiv din PET-uri reciclate (rPET).

Avery Dennison sustine ca aceasta realizare se traduce prin faptul ca firma este astfel primul furnizor de materiale de etichetare sensibile la presiune ce a reusit punerea la punct a unei linii de productie pentru etichete adezive realizate din rPET, disponibila in Europa.

Noua linie de etichete rPET este fabricata din deseuri rezultate in urma consumului de produse alimentare si bauturi, deseuri “selectate cu atentie” si va fi pusa la dispozitia producatorilor in octombrie 2018 intr-o serie de solutii autoadezive.

Jasper Zonnenberg, director general pe domeniul foliilor la Avery Dennison, a declarat:

“Suntem hotarati sa fim pionierii schimbarii in intreaga industrie. Cu o continua concentrare asupra inovarii pentru gasirea unor solutii care sunt furnizate in mod responsabil, cu utilizarea unor cantitati reduse de materii prime si prin metode care permit reciclarea mai usoara, suntem incantati sa putem introduce noile etichete rPET in portofoliul nostru – o eticheta care nu este doar mai usor de reciclat, ci este si fabricata din materiale reciclate. Deoarece disponibilitatea unui rPET adecvat este in prezent limitata, vom avea initial o oferta limitata a rPET – cu toate acestea, vom putea in curand sa crestem semnificativ productia si ne propunem ca optiunea rPET sa fie disponibila pentru toate solutiile noastre din folie si hartie. Aceste noi etichete rPET sunt un alt exemplu de determinare a noastra de a oferi solutii in care productivitatea mai mare merge mana in mana cu imbunatatirea sustenabilitatii – creand un castig atat pentru productivitate, cat si pentru planeta”.