O noua solutie de ambalare a afinelor cu economie de costuri

ambalare

Firma Stepac, a lansat o noua linie de ambalare pentru afine ca o alternativa economica de cost la ambalajul traditional.

Numita Xflow, noua solutie isi propune reducerea deseurilor pe intregul lant de aprovizionare si economisirea costurilor cu forta de munca. Xflow imbina proprietatile ambalarii in atmosfera modificata si controlului umiditatii de la ambalajul Xtend intr-o folie care contine si un strat unic de etansare, ceea ce o face compatibila cu masinile de ambalare conventionale.

Stepac a colaborat cu Delfin, o companie italiana de fabricare a masinilor, care a conceput si dezvoltat echipamente personalizate pentru ambalarea Xflow.

Cu sistemul Xflow, 12 cutii de plastic ce contin afinele sunt transportate pe o banda transportoare la un echipament unde sunt infasurate cu folia si apoi etansate inainte de a fi puse in cutii de carton.

ambalareStepac arata ca ambalajul imbunatateste fluxul de aer orizontal intre cutiile de carton in care sunt puse cutiutele cu afine, fapt care este “esential pentru o racire eficienta si o gestionare corecta a lantului de frig”.

Compania a mai explicat ca Xflow “extinde semnificativ” prospetimea fructelor si legumelor, asigurand o atmosfera modificata si o umiditate controlata care incetineste respiratia si alterare (imbatranirea) fructelor, in acelasi timp cu inhibarea cresterii microbiene.

Managerul de dezvoltare tehnica al Stepac, Gary Ward, a declarat:

“Xflow este o solutie automata de ambalare care economiseste timp si bani, reducand cantitatea de plastic utilizata cu pana la 40%.”. El a mai adaugat: “Am dezvoltat in mod special aceasta solutie de ambalare, in special pentru a-i ajuta pe exportatorii peruani sa obtina un ambalaj mai eficient pentru afine. Alti clienti efectueaza in prezent studii comerciale cu Xflow pentru ceapa de primavara si fasole verde si ne asteptam ca multe alte produse sa poata beneficia de aceasta solutie avansata.”