Șt. Sofronie (SNICK AMBALAJE): „Există o sete extraordinară de schimbare. Toată lumea vrea să se diferențieze în piață”

Retehnologizarea și investițiile în utilajele performante sunt doi dintre pașii esențiali necesari pentru a vă crește businessul pe piața românească și internațională. Acesta este trendul ce va domina pe viitor segmentul ambalajelor, este de părere Ștefan Sofronie, director general Snick Ambalaje.

RO.aliment: Ce criterii au producătorii români când aleg un ambalaj sau altul?

Ștefan Sofronie: În general, se gândesc la accesibilitatea tehnologiei și tehnologiile la ora actuală sunt pe ștanțare, matrițare, deci nu la tehnologii sofisticate. Dacă s-ar îndrepta spre utilaje performante, cu productivitate mare, producătorii vor obține și produse de foarte bună calitate, la prețuri competitive. Sunt complet convins că acesta va fi trendul de viitor, spre asta se vor îndrepta producătorii români, ajutați și de programul de investiții prin fonduri europene. Pe partea de producție, în continuare sunt eligibile proiecte în domeniul cartonului, hârtiei etc. Cei deschiși la minte sigur vor investi în utilaje performante.

Cartonul se pretează la orice produs alimentar, are aplicații variate (patiserie, HoReCa, gastro etc). Ar putea fi 100% compostabil dacă producătorii români l-ar înnobila cu PLA (acid polilactic), dar nici această tehnologie nu este ieftină.

Pe partea de polimeri din amidon, sunt tehnologii noi, costisitoare, iar, din păcate, mulți dintre investitorii români nu au acces la fonduri. Un mare impediment este că nu au investit în cercetare – dezvoltare.

RO.a: Care sunt cele mai solicitate produse din portofoliul dumneavoastră?

Șt. S.: În primul rând, am observat că există o sete extraordinară de schimbare. Toată lumea vrea să se diferențieze de concurență. La ora actuală, cele mai căutate sunt produsele din gama ecofriendly, din carton. Aici am reușit să creăm patru game noi: natur (cea mai agreată de toți cei din piață), negru (care aduce o notă de eleganță în piață), alb (care aduce nota de flexibilitate, pentru poate fi ușor personalizabil) și street food (caserole pentru meniu, ciorbă, salată, burger etc). Referitor la aceasta din urmă, deja am scos-o pe piața românească, iar anul acesta am avut și primii clienți (de exemplu, Spring Time). Feedbackul este foarte bun, pentru că gama street food li se potrivește ca o mănușă. În acest moment, în piață, s-au promovat, se promovează și se vor promova foarte mult târgurile de street food, pentru că au prindere la consumatorul final. Noi am sesizat oportunitatea și de aceea am creat o gamă dedicată.

Despre Snick Ambalaje

Snick Ambalaje este unul dintre cei mai reprezentativi importatori și distribuitori de ambalaje și consumabile de unică folosință din România pentru restaurante, catering, street food, pizzerii, rotiserii, cofetării, patiserii, brutării, măcelării, magazine alimentare etc. Societatea a investit permanent în dezvoltarea de noi produse, iar orientarea către materialele ecofriendly a dus la obținerea unei importante cote de piață. Eficacitatea serviciilor și calitatea la superlativ au fost esențiale pentru dezvoltarea firmei.

Pentru mai multe detalii, contactați reprezentanții companiei Snick Ambalaje pe adresa de e-mail office@snick-ambalaje.com sau accesați http://www.snick-ambalaje.com/