Caroli Foods Group a fost preluat integral de Sigma Alimentos

Caroli Foods Group, unul dintre principalii producători de mezeluri de pe piața românească, a fost preluat 100% de Sigma Alimentos, după ce compania mexicană a cumpărat 51% din acțiunile Caroli, adăugându-le la pachetul de 49% pe care îl deținea deja prin Campofrio Food Group.

„Considerăm că această achiziție reprezintă o dovadă suplimentară a valorii și o confirmare a rezultatelor grupului Caroli Foods și ale brandurilor noastre pe care le-am construit împreună cu partenerii noștri de mai bine de un sfert de secol. Acesta este, de asemenea, un pas important în dezvoltarea Caroli Foods; experiența Sigma în ceea ce privește operațiunile globale și gama extinsă de produse constituie atuuri concrete în demersurile noastre de a ne dezvolta brandurile păstrând, în același timp, valorile fundamentale care fac Caroli Foods Group extraordinar”, a declarat Khaled El Solh, cel care rămâne în continuare CEO al Caroli Foods Group, scrie Revista Piața.

Recent, Caroli Foods a atins o cotă de piață valorică de 17% (conform raportului Nielsen pe ianuarie-iulie 2017). Pentru viitor, grupul Sigma își dorește să dezvolte Caroli, axându-se pe categorii și piețe noi, potrivit declarațiilor lui Talal El Solh, unul dintre acționarii principali ai Caroli Foods.

Asocierea dintre Caroli Foods Group și Campofrio a avut loc în 2010, atunci când 49% din acțiunile Caroli au fost preluate. În 2014, prin expansiunea companiei Sigma în Europa și achiziționarea companiei Campofrio, Sigma a devenit, de asemenea, un acționar minoritar în compania românească.

Sigma este unul dintre principalii jucători la nivel mondial în industria alimentară refrigerată, cu 69 de unități de producție în 18 țări, peste 44.000 de angajați și venituri de 5,7 miliarde de dolari. Portofoliul său cuprinde produse din carne semi-preparată, brânzeturi, iaurturi și alte alimente refrigerate și congelate.

Înființată la București în 1994, Caroli s-a extins pe numeroase segmente de piață, construindu-și un portofoliu cu mărci precum Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro și Primo. Grupul Caroli a evoluat de la o companie de familie la unul dintre cei mai mari angajatori ai industriei, cu peste 1.200 de angajați, o fabrică în Pitești și o rețea puternică de distribuție și vânzări nete de peste 100 milioane de euro în 2016 și un venit net de 88 milioane de euro.