Peste 40.000 de preşcolari şi şcolari au beneficiat de programul Smithfield România

Caravanele „Din nou la școală” împreună cu cei 103 voluntari Smithfield România au strabătut și în acest an județele Timiș și Arad, pentru a ajunge la cei 6.600 de elevi incluşi anual ȋn programul desfăşurat ȋn comunitățile în care compania își desfășoară activitatea.

În cadrul ediţiei cu numărul 11, elevii și preșcolarii au fost deosebit de ȋncântaţi să primească ghiozdane, hanorace pentru activități sportive, rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță și orare pe care le pot folosi atât ȋn clasă, cât şi acasă. Orarele conţin sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată, alături de ȋndemne şi mesaje motivaţionale pentru o viaţă de şcolar petrecută cu folos: „cititul este amuzant!”.

În program au fost incluşi şi peste 400 dintre copiii angajaților Smithfield România, preșcolari și elevi ai claselor pregătitoare și I-IV, care au primit, ca în fiecare început de toamnă, câte un ghiozdan vesel și colorat.

„Voluntarii Smithfield România aşteaptă cu nerăbdare, an de an, vizita ȋn comunităţile noastre. Nimic nu este mai motivant pentru noi şi pentru cadrele didactice să oferim sprijin în procesul de ȋnvăţământ şi să devenim un partener de ȋncredere pentru şcoli şi grădiniţe din zona Banatului. Copiii angajaţilor noştri de vârstă preşcolară şi şcolară sunt, de asemenea, incluşi ȋn acest program. Compania noastră este un model de business derulat cu responsabilitate!”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte, Smithfield România.

Smithfield România își continuă, angajamentul luat la debutul acestui program, de a oferi, fără ȋntrerupere, materiale şcolare şi rechizite pentru elevii din şcolile comunităţilor din județele Timiș și Arad. Dacă în 2007 programul a fost implementat în 4 localități, acesta a fost extins în 66 de comunități, începând din anul 2013 şi până astăzi.

„Cu ocazia unui nou început de an școlar, Inspectoratul Școlar Județean Timiș reiterează o colaborare de succes cu Smithfield România, în interesul unic al copilului, prin programul inițiat de companie – Din nou la școală. Este vorba despre un exemplu de voluntariat care se derulează de peste un deceniu, prin care un număr impresionant de copii beneficiază de rechizite care să le asigure frecventarea cursurilor în condiții de normalitate. Prin aportul unor asemenea exemple de spirit civic se poate oferi chiar și sentimentul demnității umane care, din varii criterii sociale, se limitează la un standard minimal. Smithfield România este o companie care a înțeles rostul educației, care sprijină continuu activitatea școlilor și a inspectoratului, prin consecință, demonstrând calitatea managementului și o ancorare în realitatea cotidiană, toate acestea constituindu-se în motive pentru respect și recunoștință”, a declarat doamna Aura Codruța Danielescu, Inspector General, Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Proiectul de sprijin pentru educație „Din nou la şcoală” a debutat în anul 2007. Până la această ediție, peste 40.000 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012 şi 66 incepand cu 2013 și până astăzi).

***

Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului „Hrană pentru suflete” – de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului „Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate socială numit „Smithfield Friends” – program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților.

Programele de responsabilitate socială ale Smithfield au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods „Environmental and Sustainability Awards 2014”, „Diploma de excelență” (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016, dar și cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate.