Faliment pentru unul dintre cei mai mari producatori de inghetata din Romania

înghețata

Kubo Ice Cream, unul dintre cei mai mari producatori de inghetata de pe plan local, care are in portofoliu brandul Amicii, a intrat in faliment la nici doi ani dupa ce si-a cerut insolventa, informeaza Ziarul Financiar.

„Dispune inceperea falimentului in procedura generala fata de debitorul Kubo Ice Cream Company S.R.L.. Dizolva debitorul si ii ridica dreptul de administrare”, arata decizia Tribunalului Neamt. Lichidatori judiciari au fost numiti Activ Judiciar I.P.U.R.L. si Pro Capital Restructuring I.P.U.R.L.

Printre creditorii companiei se numara Orkla Foods Romania, Kaufland Romania, Unilever Bulgaria, MOL Romania sau Eco-Rom Ambalaje, arata aceeasi sursa.

Kubo Ice Cream a terminat cu o cifra de afaceri de 18 milioane de lei in 2016 (ultimele cifre disponibile), in scadere cu 34% fata de anul precedent, arata datele de la Ministerul de Finante.

Pe de alta parte, pierderile companiei s-au situat la 6,9 milioane de lei, de trei ori mai mari fata de anul precedent. Compania a intrat in insolventa la propria cerere in 2016, invocand lipsa lichiditatii necesare pentru plata datoriilor exigibile catre creditori.

Datoriile companiei s-au situat in 2016 16,8 milioane de lei, in scadere cu 14% fata de anul precedent, mai arata datele de la Finante.