amarena

În compoziția tortului Foret Noir, deasupra unui desert la pahar sau pe o cupă de înghețată, cireașa amarena tronează cu sclipirile sale voluptoase de granat.

Un giuvaier dulce care dă eleganță și o savoare intensă oricărui desert.

Adorată de italieni și de către gurmanzii de pretutindeni, contrar a ceea ce numele său ar putea sugera, adică amară (reteța originala pornea de la cireșele amare, de unde și numele), amarena este o cireașă confiată parfumată, dulce-acrișoară, de cele mai multe ori întâlnită împreună cu siropul său dens, aromat și dulce.

Amarena aduce o notă de dulceață fructată fie că este folosită să orneze cu eleganță chiar și deserturile cele mai pretențioase, fie că este folosită în umplutura tartelor, în compoziția cremelor sau cupcakes, fie pentru a da o notă elegantă coktailurilor. Dar amarena este și unul dintre punctele de forță ale companiei Italprod SRL din Râmnicu Sărat, care își împarte producția între gama dedicată cireșelor cocktail și cea dedicată amarenelor. Cu o experiență transmisă de trei generații și perfecționată în fiecae an, Italprod oferă pieței din România, Europa, Rusia, SUA, EAU și Brazilia atât amarene confiate, în siop dens, cât și amarene confiate pentru compoziție, întregi sau bucăți, cu diferite calibre, în funcție de necesitățile clienților.

Cu aceeași atenție către cerințele pieței, Italprod vine acest an cu un nou produs, amarena Premium, obținută prin prelucrarea la rece a vișinelor, păstrând astfel gustul și culoarea caracteristice acestui fruct.

Și cum un produs bun trebuie să încânte încă de la prima privire, Italprod propune un nou ambalaj pentru amarenele sale, borcanul de tip amforă, cu o grafică legată de tradiția italiană a amarenelor în sirop. Calitatea, perfecțiunea și gustul intens al amarenelor în sirop Italprod le-a adus anul acesta recunoașterea din partea juriului și publicului, prin dobândirea premiului special al Juriului „Gustul Ales” oferit în cadrul Expo-Conferinței „Produsul românesc”, organizat în această primăvară de revista RO.aliment.