legea

„Am cerut în Parlament scoaterea produselor lactate de sub incidența Legii 321 (cunoscută sub numele de Legea 51% produse românești)”, anunța Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), în cadrul unei prezentări susținute la INGREDIENTS SHOW, eveniment organizat în premieră națională de revista RO.aliment, în perioada 6-7 septembrie, la Sovata, la Danubius Health SPA Resort.

„Toate hipermarketurile vor avea cooperative. Ce înseamnă acest lucru? Marca privată are în prezent 24% cotă de piață. Îi vom da prin lege 51%, pentru că tot ce vor aduce pe raft va fi livrat de cooperativa lor. Legea 51% produse românești se întoarce astfel împotriva noastră”, trăgea un semnal de alarmă Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), în cadrul unei prezentări susținute la INGREDIENTS SHOW, eveniment organizat în premieră națională de revista RO.aliment, în perioada 6-7 septembrie, la Sovata, la Danubius Health SPA Resort.

Principalele rețele de supermarketuri sunt în diferite stadii de punere pe picioare a unor cooperative.

„Puterea de negociere a fermierilor din cooperative va fi și mai scăzută, comparativ cu a companiilor din industria alimentară românească, din prezent”, arăta Dorin Cojocaru.

INGREDIENTSINGREDIENTS SHOW reprezintă un eveniment special conceput pentru a facilita schimbul de informații între furnizorii de ingrediente și procesatorii din industria alimentară. Astfel, Sovata a devenit punctul de întâlnire al industriei alimentare dedicate ingredientelor. La conferință au fost prezentate inovații, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria prelucrătoare a produselor alimentare.