DuPont, o noua unitate pentru dezvoltarea de ingrediente ”clean label”

DuPont Nutrition & Health isi va extinde echipa de cercetare si dezvoltare prin crearea unei noi unitati de cercetare dedicate dezvoltarii ingredientelor de tip ”eticheta curata” pentru o mare varietate de aplicatii alimentare.

Noua entitate, care se va numi “centrul pentru etichetare curata”, va fi localizata la fabrica firmei, din Braband si va avea ca scop stimularea ofertei de alimente ce ofera o nutritie sanatoasa, a DuPont si oferirea de texturi curate, atat prin dezvoltarea de ingrediente, cat si prin dezvoltarea de noi procese tehnologice.

Noua echipa va fi compusa din experti in domeniile ”etichetarii curate” si durabile si va deveni operationala la inceputul anului 2019.

etichetare, DuPontPotrivit companiei DuPont, noua unitate va identifica metode de conversie a materiilor prime naturale in ingrediente cu eticheta curata, care sa raspunda asteptarilor consumatorilor pentru “simplitate si autenticitate”, fara a compromite gustul, textura sau calitatile nutritionale.

Gerard Lynch, director al departamentului de cercetare si dezvoltare, sisteme si materiale de texturare, emulsifianti si indulcitori, a declarat:

“Eticheta curata se refera la crearea de alimente si bauturi cu ingrediente pe care consumatorii le recunosc, se simt bine in urma consumului lor si care respecta mediul si resursele sale. Ingredientele noastre sunt deja folosite in numeroase aplicatii pe care consumatorii le considera etichete curate, dar exista oportunitati extraordinare de a inova – creand ingrediente care sunt si mai durabile, utilizand o parte mai mare a materiilor prime naturale, oferind in acelasi timp beneficii sanatatii consumatorilor. Angajamentul fata de aceasta inovatie este esential pentru succesul si cresterea pietei.”

Mikkel Thrane, lider global in sustenabilitate la DuPont Nutrition & Health a adaugat:

“Suntem incantati sa lansam acest hub si sa atragem noi membri in echipa care ne vor ajuta sa avansam in dezvoltatrea strategiei noastra de inovare pentru a ne sprijini clientii. Acest centru ne va permite sa continuam integrarea durabilitatii si a Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale ONU in activitatea noastra, iar investitia pe care o realizam ne va ajuta sa dezvoltam ingrediente mai sanatoase, mai nutritive si mai durabile pentru productia de alimente.”