Jackfruit, următorul pas important în alternativele la carne pe bază de plante?

Bogat în fibre și fără zahăr, jackfruit sunt cele mai mari fructe din lume cu o textură a fibrei care poate fi mărunțită, tocată sau trasă – și este chiar mai ieftină decât soia, spune The Jackfruit Company, informează Food Navigator.

 


Ce soluții inedite sunt disponibile pentru procesatorii din România, dar și ce alte inovații puteți utiliza pentru a oferi consumatorului final produsele pe care și le dorește, aflați la INGREDIENTS SHOW (6 – 7 septembrie, Sovata). Pentru program și taxe de participare, accesați această pagină.

INGREDIENTS SHOW, o conferință în premieră pentru România, este evenimentul la care vor fi prezentate cele mai noi informații despre ingredientele disponibile pentru piața românească, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria procesatoare.


„Este o alternativă excelentă pentru carne, deoarece mimează textura și aspectul cărnii fără niciun efect nutrițional negativ”, a spus Eric Evans, vicepreședinte pentru servicii alimentare și ingrediente industriale la The Jackfruit Company.

Fructul și capabilitățile sale au fost prezentate pentru prima dată, la IFT, în acest an, fiind servit în tacos mexican, salată de ton și nem vietnamez.

„Are o textură fibroasă și miezul este solid, dar pe măsură ce îl încălziți și îl gătiți, acesta poate fi sortat, tras, sfărâmat si tocat, luând diverse forme în funcție de aplicatie.”

Cu 7 g de fibre și 2 g de proteine pe porție, un gust neutru și fără zahăr – fructele sunt recoltate înainte de a se coace – el poate fi utilizat în aplicații savuroase. Compania Jackfruit lucrează cu peste 350 de fermieri din mediul rural din sudul Indiei și procesează fructele în India.

„Avem o resursă în exces”, declara Evans. „Foarte sincer, este cel mai disponibil fruct din lume din punct de vedere al cantității, iar majoritatea fructelor care cresc în sudul Indiei se pierde, nu se consumă. Așadar, am creat un lanț de aprovizionare durabil și o sursă excelentă de fructe pentru Statele Unite și, în cele din urmă, pentru întreaga lume. El este la paritate sau chiar mai ieftin decât alte alternative ale cărnii pe bază de plante, cum ar fi soia”, a spus Evans.

Compania Jackfruit își vinde deja produsul organic pe rafturi în magazinele de vânzare cu amănuntul din întreaga SUA și se află în discuții cu procesatorii și producătorii pentru a continua dezvoltarea produselor și pentru a crea noi ingrediente.