LENTEIN o nouă proteină vegetală, premiată la Food Ingredients Europe

LENTEIN este o proteină vegetală care provine din cea mai mică plantă cu flori din lume, Lemna, numită în mod obișnuit lintea de apă sau lintiță. Ea crește în întreaga lume, la suprafața apelor liniștite și a fost consumată de animale și de oameni în Asia de Est, din cele mai vechi timpuri.

LENTEIN Complete este un ingredient alimentar complet care conține 40 – 50% proteine și 35% fibre dietetice. Este foarte potrivit pentru utilizarea sa ca ingredient în băuturile nutriționale și ca înlocuitor al meselor obișnuite și al proteinelor pentru sportivi vândute sub formă de pulbere. El poate, de asemenea, fi utilizat ca fortificant în gustări și batoane. Datorită conținutului ridicat de clorofilă, are un gust și o culoare plăcută. Cultura este procesată minimal, fără substanțe chimice, ceea ce maximizează digestibilitatea și biodisponibilitatea nutrienților.

Proteina LENTEIN conține niveluri mai ridicate de aminoacizi esențiali și BCAA decât alte proteine din plante și are un profil de aminoacizi similar cu proteina din zer. Proteina este, de asemenea, foarte digerabilă cu un PDCAAS tipic de 0,93. Ingredientul este lipsit de alergenii alimentari obișnuiți, cum ar fi soia și glutenul. LENTEIN Complete conține, de asemenea, niveluri însemnate de Omega 3 – ALA și de alți macro și micro nutrienți
Parabel, companie inovatoare din Florida, SUA, este prima companie care dezvoltă un sistem hidroponic deschis pentru cultivarea, procesarea și comercializarea plantei Lemna. Parabel este în prezent în curs de construire a celei de-a doua fabrici de dimensiuni comerciale. Această nouă fabrică va avea o capacitate inițială de 3500 de tone de proteine care se adăugă la capacitatea primei instalații, care în prezent produce 300 de tone de proteină pe an.

Barentz este distribuitorul global al proteinei vegetale LENTEIN, firmă prezentă și în România încă din anul 2003.