Nestlé reinventeaza zaharul

Zaharul din batoanele Milkybar Wowsomes, produse de Nestlé, se dizolva mult mai rapid. Aceasta proprietate face ca producatorul sa aiba nevoie de o cantitate mai mica din acest ingredient pentru a oferi aceeasi senzatie de gust.

Nestlé a lansat o varianta a batonului sau de ciocolata Milkybar, cu un continut mai redus de zahar cu 30%, comparativ cu varianta clasica a acestui produs. Comercializat inca din 1936, batonul de ciocolata cu lapte Milkybar se caracterizeaza printr-un gust cremos, o proportie ridicata de lapte si o acoperire cu ciocolata alba.

In anul 2017, laptele a devenit ingredientul majoritar, dupa o reformulare initiata in 2007 si trecerea la ingrediente exclusiv naturale. Noul Milkybar Wowsomes contine si fulgi de ovaz, ca sursa de fibre. Dar principala noutate a acestui produs estea data de utilizarea pentru prima oara ca ingredient a unui tip de zahar cu o structura unica, dezvoltat de Nestlé si prezentat la sfarsitul anului 2016 de gigantului elvetian ca o revolutie in domeniu.

Echipele de dezvoltare cu sediul in Elvetia, Regatul Unit si Republica Ceha au petrecut un an transformand inovatia tehnica intr-un produs nou, in conformitate cu asteptarile pietei.

inghetata_mai_putin_zaharO dizolvare mai rapida
Cercetatorii grupului Nestlé au inceput sa lucreze in 2015 la elaborarea unui tip de zahar cu o noua structura. Formele cristaline, sub care gasim zaharul de obicei, sunt solide si se dizolva lent. Pe de alta parte, atunci cand este intr-o starea amorfa, asa cum este in cazul unui bomboane de zahar, zaharul se dizolva mai repede in gura.

Pe baza acestei observatii, ei au dezvoltat un proces pentru formarea unui zahar poros si amorf. Ideea este o reminiscenta a microsferelor goale Soda-Lo dezvoltate in 2012 de grupul britanic Tate & Lyle cu ambitia de a reduce nivelul de sare din produsele de panificatie si gustari cu 25 – 50%.

Mai multe brevete au fost depuse de Nestlé in legatura cu aceasta tehnologie. “Un amestec de zahar, lapte praf si apa este pulverizat in aer cald. Atomizarea duce la formarea unui zahar poros. Laptele stabilizeaza zaharul si il impiedica sa devina lipicios “, descrie grupul, pe scurt, noul procedeu. Rezultatul este stabil numai in cazul produselor uscate. Acest zahar special se fabrica in lantul propriu de productie al Nestlé, in uzina din Dalston din Marea Britanie.