Nou agent de texturare pe baza de citrice, pentru deserturi

Produsul, obtinut din coaja de citrice se prezinta ca “o crema cu gust plin, asemanatoare cu caragenanul in deserturile cu crema si cu gelatina in panna cotta”.

CP Kelco, un producator global de ingrediente specializat in hidrocoloide a anuntat lansarea pe piata a produsului GENU Explorer Pectin ND-200, un ingredient alimentar destinat deserturilor lactate cu pH neutru. Compania arata ca GENU Explorer Pectin ND-200 este un agent de gelifiere pentru cei care doresc ingrediente ”prietenoase” consumatorilor pentru deserturile cu lapte de tip ”indulgent”, cum ar fi panna cotta, deserturile cu crème si multe altele. Obtinut din citrice, produsul ofera “o crema de tip indulgent, cu gust plin, asemanatoare cu caragenanul din deserturile cu crème si cu gelatina din panna cotta”.

Eticheta curata
Chloé des Courtis, senior marketing manager la nivel regional, EMEA, la CP Kelco, a declarat:

“Avand in vedere tendinta de crestere a cererii de produse cu etichete ”clean-label” si cererea crescanda a consumatorilor pentru deserturile lactate neutre premium, GENU Explorer Pectin ND-200 raspunde atat nevoilor producatorilor, cat si cerintelor consumatorilor, fiind o solutie de inalta performanta, bazata pe un produs natural, iar pectina este un ingredient larg acceptat, recunoscut in randul consumatorilor.”

Ea a adaugat ca CP Kelco se bazeaza pe considerente de durabilitate in procesul de fabricare a pectinelor, asigurandu-se ca materialul brut – coaja de citrice utilizata – nu se mai transforma in deseu alimentar si, in schimb devine ulterior hrana pentru animale sau serveste drept biocombustibil.

“Deoarece GENU Explorer Pectin ND-200 este potrivita si pentru produsele alternative la produsele lactate, producatorii pot acum sa inoveze in aceasta categorie in crestere, cu o solutie potrivita etichetei clean-label, raspunzand cererii consumatorilor de deserturi premium si indulgente”, a spus des Courtis.

fructeGama de produse
Produsele GENU Explorer Pectin sunt extrase din coaja de citrice, utilizand o tehnologie proprie a CP Kelco. Rezultatul este o solutie care nu necesita pre-hidratare, cu capacitatea de a forma geluri in deserturi calde si reci cu acelasi proces traditional.

Gama de ingrediente naturale ale companiei variaza de la solutiile traditionale de caragenan, la cele mai noi pectine ce pot fi incluse in produsele ce se doresc a avea o eticheta curata.

Recent, CP Kelco a introdus pe piata si GENULACTA Carrageenan LD600 un agent de texturare pentru dezvoltarea de deserturi lactate cremoase la preturi accesibile, potrivite atat pentru umplerea la cald, cat si la rece.

Pentru a afla cele mai noi tendinte in domeniul ingredientelor aplicati pentru ultimele locuri la Ingredients SHOW 2018, eveniment ce va avea loc pe 11 si 12 septembrie la Sibiu, la Hotel Ramada. Organizat de RO.aliment cu suportul APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA si IBA, Ingredients SHOW reprezinta platforma in cadrul careia vor fi prezentate cele mai noi informatii despre ingredientele disponibile pentru piata romaneasca, tendinte de consum si evolutii comerciale ce influenteaza astazi industria procesatoare din Romania si din Sud-Estul Europei.