O nouă formulă de lapte praf pentru bebeluși cu două oligozaharide existente în laptele matern

După un deceniu de cercetare, Nestlé a dezvoltat prima formulă pentru sugari cu două oligozaharide identice cu cele găsite în laptele matern, transmite Dairy Reporter.

Spania este prima țară din lume care începe să utilizeze acest produs. Acum câteva luni, unele spitale și clinici au început să utilizeze produsul și în curând acesta va fi disponibil și în farmaciile spaniole.

Purtătorul de cuvânt al Nestlé a declarat pentru DairyReporter că produsul este numit Nan Optipro Supreme și se va vinde la un preț cuprins între 22 și 24 de euro.

Acesta a mai declarat că „Nestlé va lansa formula pentru sugari cu HMOs la nivel global în următorii câțiva ani.”

„Rolul oligozaharidelor”

Oligozaharidele sunt a treia componentă solidă din laptele matern, după grăsimi și lactoză. Ele joacă un rol-cheie în dezvoltarea și bunăstarea copilului, jucând un rol decisiv în sistemul imunitar al nou-născutului și promovând o floră intestinală sănătoasă. Deși oligozaharidele din laptele matern au fost studiate de aproape un secol, Nestlé este prima companie care a replicat și introdus cele două molecule de oligozaharide din laptele uman (HMO) în formula pentru sugari. Noile ingrediente au fost evaluate în mod pozitiv de către EFSA (European Food Safety Authority) si au fost aprobate de către Comisia Europeană și Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente.

Reducerea incidenței bronșitei și a cantității de antibiotice administrate

Cercetarea clinică a aratat că formula cu aceste HMOs nu numai că asigură o creștere adecvată, dar ajută și la creșterea compoziției florei intestinale a nou-născuților, asemănătoare cu cea a sugarilor maturi. Studiul a constatat, de asemenea, că nou-născuții ce au beneficiat de noua formulă au înregistrat o reducere a numărului de bacterii potențial patogene, ceea ce ar putea explica numărul scăzut de infecții respiratorii observate, precum și nevoia scăzută de a utiliza antibiotice și antipiretice.

În ciuda beneficiilor oferite de noua sa formulă, Nestle a spus că susține recomandarea Organizației Mondiale a Sanătății (OMS), ca femeile însărcinate și cele care tocmai au născut trebuie să fie informate cu privire la beneficiile și superioritatea alăptării, deoarece aceasta este modalitatea optimă de a hrăni copilul și a-l proteja de boală.


Sunteți procesator de carne, lapte, producător de înghețată, de dulciuri, panificație, ori alte produse de tip băcănie? Vreți să țineți pasul cu schimbarea obiceiurilor de consum și să veniți în întâmpinarea nevoilor consumatorului final? Sunteți interesați de inovațiile disponibile în materie de ingrediente pentru piața românească?

Atunci nu ratați INGREDIENTS SHOW (6-7 septembrie, Sovata), prima conferință B2B de scară largă din România ce facilitează crearea de relații între furnizorii de ingrediente și procesatorii români. Program, taxă și înscrieri aici.