Proteinele din mazăre din ce în ce mai cerute de consumatori

În prezent, mazărea se bucură de o largă apreciere din partea industriei și a consumatorilor, transmite Process Alimentaire. Pentru a răspunde cererii crescânde, Roquette a investit din nou 40 de milioane de euro în Vic-sur-Aisne pentru a-și spori capacitatea de producție a proteinelor din mazăre.


Care sunt tendințele în materie de ingrediente pe piața românească și ce inovații aveți la dispoziție pentru a vă îmbunătăți portofoliul de produse aflați la INGREDIENTS SHOW (6 – 7 septembrie 2017, Sovata), un eveniment în premieră națională. În cadrul evenimentului, specialiști de renume din domeniu vă vor furniza ultimele informații în materie de ingrediente. Prindeți reducerea de Early Booking, dacă vă confirmați participarea până la finalul acestei luni. Mai multe detalii și înscrieri aici.


După ce a investit 300 de milioane de euro pentru a construi cea mai mare fabrică de prelucrare a mazării din lume, în Canada, Roquette își consolidează și capacitatea de producție din Franța.

Grupul nordic a alocat 40 de milioane de euro pentru fabrica sa din localitatea franceză Vic-sur-Aisne, adică, aceași sumă care a fost investită în aceeași locație și în 2015.

Investiția va permite extinderea spațiului destinat producției de proteine din mazăre, ingredient a cărei cerere este în creștere la nivel mondial.

„Această nouă investiție semnificativă marchează un pas important în implementarea strategiei Roquette. Prin creșterea capacității noastre de producție în sectorul de proteine din mazăre, răspundem unei cereri puternice și crescânde de soluții nutritive din plante și, totodată, ne consolidăm locul de frunte pe care il deținem pe acest segment”, explică Jean-Marc Gilson, CEO al grupului.

250.000 de tone pe an în cele două locații

Cele două situri de producție din Canada și Franța vor putea satisface o ofertă mai mare, în special în America de Nord și Europa. Până în 2019, capacitatea combinată a celor două fabrici va ajunge la 250.000 de tone pe an, ceea ce, potrivit lui Jean-Marc Gilson, plasează grupul în fruntea producătorilor de proteine din mazăre, la nivel mondial.

Principalul concurent al Roquette, firma belgiană Cosucra, a investit, la rândul său, 30 de milioane de euro în 2015 pentru a-și spori capacitatea de producție la fabrica sa din Warcoing.

În prezent, mazărea întâlnește o largă acceptabilitate din partea industriei și a consumatorilor. Acesta oferă proteine nutriționale de bună calitate, este fără OMG-uri și nu este alergenică. În plus, este economică. Amidonul și fibrele sale pot fi, de asemenea, recuperate. Cererea din partea consumatorului este determinată, în principal, de segmentele care se adresează nutriției sportivilor și seniorilor, dar este cerută și pentru a fi inclusă în produsele cu conținut ridicat de proteine, indiferent dacă acestea sunt batoane, băuturi pentru rehidratare sau înlocuitori de carne.