Riscul de atac de cord ar putea fi redus prin consumul de pui îmbogățit cu Omega 3

Incidența atacurilor cardiace, accidentelor vasculare cerebrale, demenței și depresiei ar putea fi redusă prin consumul de carne de pui îmbogățită cu acizi grași Omega 3, cred oamenii de știință irlandezi citați de Global Meat News.

Consumul regulat de carne și ouă de la puii hrăniți cu o sursă de Omega 3 pe bază de alge îi poate face pe oamenii mai sănătoși, potrivit unui studiu efectuat de Colegiul Regal de Chirurgie din Irlanda. Pe parcursul unui studiu ce s-a derulat pe o perioadă de șase luni, cercetătorii au studiat 161 de persoane care au măncat cel puțin trei porții de pui și ouă pe săptămână, porții ce au fost îmbogățite în mod natural cu un nutrient pentru furaje realizat de compania Devenish din Belfast, Irlanda de Nord, firmă care, în trecut, a lucrat cu procesatorul de carne Moy Park și rețeaua de supermarketuri britanice Waitrose pentru a îmbogăți în mod natural produsele alimentare cu Omega 3.

Îmbunătățirea sănătății creierului

Acizii grași obținuți de la pui au fost exact aceiași cu cei găsiți în peștii din care se obține uleiul de pește, al cărui consum este bun pentru sănătatea umană, potrivit multor experți în sănătate.

Rezultatele au arătat o creștere a concentrației de acizii grași Omega 3 polinesaturați din probele de sânge prelevate de la participanții la studiu.

O creștere a așanumitului indice Omega-3, care măsoara nivelurile de acizi grași din celulele roșii din sânge, înseamnă că oamenii vor rămâne sănătoși pentru mai mult timp. Dimpotrivă, un indice Omega-3 mai mic de 4% indică un risc crescut de boli de inimă și de boli ale creierului.

Mai multe produse în curs de lansare

Constatările Colegiului Regal de Chirurgie din Irlanda au fost prezentate la Conferința Asociației Americane a Inimii din California, SUA, săptămâna trecută.

„Consumul sporit de ulei de pește a fost mult timp legat de o incidență redusă a atacului de cord, accidentelor vasculare cerebrale, diabetului zaharat și cancerului și de efecte legate de îmbunătățirea sănătății creierului, a vederii, a sănătății musculare și a articulațiilor”, a declarat profesorul Alice Stanton.

„Orientările internaționale recomandă să consumi ulei de pește cel puțin o dată pe săptămână. Cu toate acestea, mulți oameni nu mănâncă deloc pește și prin urmare, mai puțin de 20% din populația lumii are niveluri optime de Omega 3 de grăsimi polinesaturate.”

Compania nord-irlandeză Devenish, care a realizat o serie de nutrienții naturali a spus că intenționează să introducă ingrediente mai funcționale în viitor.

„Știința a demonstrat importanța nutrienților alimentari pentru promovarea unei mai bune sănătăți și pentru prevenirea bolilor”, a spus Dr. Heather Hayes, directorul inovării alimentare la Devenish. „De asemenea, ne concentrăm eforturile noastre de cercetare asupra producției de carne de porc, carne de vită și lapte îmbogățite cu substanțe nutritive și nutrienți, ale căror mențiuni de sănătate sunt dovedite științific. Omega 3 este doar un nutrient de care suntem interesați – lucrăm și cu alții”.

Firma nord-irlandeză Devenish are o bază puternică în Irlanda și Marea Britanie, dar dispune, de asemenea, de  de facilități de producție în SUA, Turcia și Uganda. Cu birouri de vânzări în Emiratele Arabe Unite, Uganda, Mexic, Filipine, Republica Dominicană și India, compania își vinde produsele în 35 de țări.