Whoopie Ice, castigatoare la Ecotrophelia Romania 2018

Whoopie Ice, inghetata delicioasa pe baza de zer concentrat si delactozat cu prune si gutui, a castigat trofeul Ecotrophelia Romania. Whoopie Ice este o inghetata cu continut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un continut redus de zahar.

Echipa de studenti si profesori a reusit sa valorifice cu succes zerul (ca produs secundar) rezultat in urma fabricarii unor branzeturi si sa realizeze  inghetata Whoopie Ice, adresata inclusiv celor care sufera de intoleranta la lactoza. Daca mai adaugam si faptul ca produsul contine gutui si prune realizam ca avem de-a face cu ceva delicios!

Ideea a aparut anul trecut si de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirila si Adelina Pricope, coordonata de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Sef lucr. Iulia Bleoanca si Drd. Florentina Bucur a lucrat in permanenta.

A venit apoi si recompensa pentru aceasta munca de mai bine de un an! Acest succes este posibil in primul rand datorita eforturilor studentilor si profesorilor de la SIA, dar nu trebuie neglijata si baza materiala complexa de care dispune aceasta facultate. Infrastructura permite astfel obtinerea unor produse din tehnologii diferite, cum ar fi carne, lapte, bere sau zaharoase.

Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Univeristatii „Dunarea de Jos” din Galati a participat, din 2012 incoace, la toate cele 7 editii Ecotrophelia Romania, obtinand rezultate foarte bune: 2012 – locul I; 2013 – locul al II-lea; 2014 – locul al II-lea; 2015 – premiul pentru cel mai bun produs inovator; 2016 – locul al II-lea si premiul pentru cel mai bun produs inovator; 2017 – locul I.

Anul acesta, in competitia Ecotrophelia Romania, organizata de Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor au fost inscrise 9 centre universitare, cu un total de 16 echipe.

Clasamentul final al concursului a fost urmatorul: 1. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati – WHEY4FUN – Whoopie Ice; 2. USAMV Bucuresti– BUCHAREST ICE BREAKERS – Trufelia; 3. Universitatea Stefan cel Mare Suceava – BIOVIGOLD – Douce Citrouille.