Afacerile retelei Kaufland au sarit pragul de 10 mld. lei in 2017

Kaufland1

Compania devine al treilea jucator din economie care sare de acest prag dupa producatorul auto Dacia si grupul austriac OMV Petrom.

Lantul german de hipermarketuri Kaufland, liderul comertului alimentar din Romania, a terminat anul trecut cu afaceri de 10,1 mld. lei, cu 4% mai mari decat in 2016, potrivit datelor ZF.

Kaufland isi consolideaza astfel pozitia de lider al comertului alimentar local, fiind singurul jucator din domeniu care a reusit sa obtina afaceri ce trec de pragul de 10 mld. lei.

De altfel, in economie mai sunt doar doua grupuri care au reusit aceasta performanta: producatorul auto Dacia si grupul OMV Petrom. Austriecii de la OMV au doua companii cu afaceri peste acest prag – OMV Petrom SA (productia) si OMV Petrom Marketing (benzinariile).

Evolutia pozitiva a consumului si a economiei in ansamblul sau, precum si expansiunea, desi intr-un ritm mai putin alert, au mentinut afacerile Kaufland pe un trend ascendent.

KauflandCompania a deschis anul trecut 4 magazine permanente si unul temporar, cel mai putin alert ritm de expansiune de la intrarea pe piata. Retailerul va apasa pedala de acceleratie in 2018 cand sunt bugetate zece deschideri din care deja trei au fost operate in primele doua luni din an. Retailerul urmeaza sa ajunga astfel la 126 de magazine pe formatul hipermarketuri cu preturi mici.

Pe fondul unei expansiuni accelerate in acest an, Kaufland si-a bugetat in acest an o crestere de doua cifre, conform datelor ZF. Avansul vine in contextul in care in primele luni din an businessul a mers bine, fara sa simta efectele revolutiei fiscale. Astfel, consumul si-a continuat galopul din ultimii doi ani.

Consumul a crescut in prima luna din an cu 11,1% comparativ cu aceeasi luna din 2017. Ianuarie 2018 a fost cea de-a saptea luna consecutiv cand cifra de afaceri in comertul cu amanuntul – cel mai important indicator pentru consum – a crescut cu peste 10%, arata datele publicate de Institutul National de Statistica.

Kaufland nu este singurul care a simtit efervescenta consumului, si alte lanturi precum Carrefour si Lidl anuntand cresteri de business. Cele trei retele sunt cei mai mari jucatori din comertul alimentar, cu afaceri cumulate de 24-25 mld. lei, potrivit estimarilor ZF. Tot comertul alimentar este evaluat la circa 90 mld.lei, potrivit estimarilor ZF.