„Cultivat in Romania, specific romanesc” – proiect de revitalizare a soiurilor romanesti de legume

8

Gustul legumelor de alta data ajunge in comertul modern prin proiectul „Cultivat in Romania, specific romanesc”

„Cultivat in Romania, specific romanesc”, singurul proiect de revitalizare a soiurilor romanesti de legume, da roade si anul acesta.

Lidl, initiatorul proiectului, extinde oferta adaugand ardeiul gras ARUM si ardeiul iute JOVIAL, dupa ce anul trecut pe rafturile magazinelor Lidl s-au aflat rosia Buzau 1600 si ceapa rosie de Buzau.

Toate cele 4 soiuri sunt revitalizate in cadrul proiectului „Cultivat in Romania, specific romanesc” si sunt disponibile in comertul modern, doar in magazinele Lidl.

Initiativa de revitalizare a soiurilor romanesti de legume este unica pe piata locala de retail si face parte din parteneriatul strategic „Cultivat in Romania, specific romanesc”, derulat impreuna cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicola din Buzau.

„Cultivat in Romania, specific romanesc” este un proiect amplu de investitie in agricultura romaneasca, prin care Lidl contribuie la dezvoltarea sustenabila a producatorilor romani.

Prin aceasta initiativa, retailerul dezvolta constant actiuni care vin in sprijinul producatorilor: ofera gratuit consultanta de specialitate, sesiuni de audit si sprijin in rezolvarea problemelor tehnice cu care producatorii se confrunta. Astfel, proiectul urmareste initiativa de a revitaliza soiurile autohtone dar si de a dezvolta productii agricole sustenabile.

Rosia Buzau1600 alaturi de ardeiul gras ARUM si ardeiul iute JOVIAL vor fi disponibile in magazinele Lidl din intreaga tara, de la sfarsitul lunii iulie, iar ceapa rosie de Buzau va intra in oferta, la sfarsitul lunii august. Soiurile de legume au fost dezvoltate la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicola Buzau.

Soiurile revitalizate de Lidl sunt foarte apreciate pentru calitatile lor nutritionale. De exemplu, rosia de Buzau1600 are un raport echilibrat de glucide si Vitamina C, dar si o cantitate mare de licopen si carotinoizi, substante benefice sanatatii.

De asemenea, ardeiul JOVIAL, un soi de tip iute Cayenne, are o concentratie ridicata de capsaicina si este recunoscut pentru proprietatile sale benefice in reducerea durerii.


Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati:

www.lidl.ro
www.surprize.lidl.ro
Facebook Lidl Romania
Instagram @LidlRomania
Twitter Lidl Romania