Medalie de aur pentru Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor la Ecotrophelia 2018 din cadrul Facultatii Dunarea de Jos din Galati! Whoopie Ice, inghetata delicioasa pe baza de zer concentrat si delactozat cu prune si gutui, castigatoare a trofeului Ecotrophelia Romania a reusit sa castige aurul si la competitia inter-tari Ecotrophelia 2018.

Whoopie Ice este o inghetata cu continut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un continut redus de zahar.

Echipa de studenti si profesori a reusit sa valorifice cu succes zerul (ca produs secundar) rezultat in urma fabricarii unor branzeturi si sa realizeze inghetata Whoopie Ice, adresata inclusiv celor care sufera de intoleranta la lactoza. Daca mai adaugam si faptul ca produsul contine gutui si prune realizam ca avem de-a face cu ceva delicios!

Ideea a aparut anul trecut si de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirila si Adelina Pricope, coordonata de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Sef lucr. Iulia Bleoanca si Drd. Florentina Bucur a lucrat in permanenta.

Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Univeristatii „Dunarea de Jos” din Galati a participat, din 2012 incoace, la toate cele 7 editii Ecotrophelia Romania, obtinand rezultate foarte bune: 2012 – locul I; 2013 – locul al II-lea; 2014 – locul al II-lea; 2015 – premiul pentru cel mai bun produs inovator; 2016 – locul al II-lea si premiul pentru cel mai bun produs inovator; 2017 – locul I.

Anul acesta, in competitia Ecotrophelia Romania, organizata de Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati au fost inscrise 9 centre universitare, cu un total de 16 echipe.

Clasamentul final al concursului a fost urmatorul: 1. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati – WHEY4FUN – Whoopie Ice; 2. USAMV Bucuresti– BUCHAREST ICE BREAKERS – Trufelia; 3. Universitatea Stefan cel Mare Suceava – BIOVIGOLD – Douce Citrouille.