Înghețată premium cu mai puține calorii mulțumită unui nou proces de producție

Pentru a lansa pe piață noile sale produse, ce sunt obținute prin procedeul de fabricație al „șocului criogenic”, firma Veru își anunță intenția de a-și dezvolta rețeaua de distribuție, în timpul iernii 2017-2018, transmite Process Alimentaire.

Echipa de dezvoltare a companiei germane Veru a lucrat timp de trei ani la punerea la punct a unui proces de producție a înghețatei care folosește „șocul criogenic”. Procesul respectiv a fost brevetat în 2016, în colaborare cu un furnizor specializat în refrigerare criogenică și Universitatea din Berlin, scopul fiind acela al dezvoltării de noi game de înghețate cremoase, cu conținut redus de zahăr.

Specific noului proces de obținere a înghețatei este temperatură de îngheț de -180°C, față de o temperatură de de -30°C, utilizată de obicei, la o producția înghețatei. Aplicarea acestui șoc de temperatură foarte scăzută păstrează mult mai bine profilul nutrițional al ingredientelor, menținând în special conținutul în vitamine, dar și gustul ingredientelor.

Firma Veru arată că la producerea acestui nou tip de înghețată sunt folosite numai produse naturale. În plus, procesul de criogenizare la temeratura extremă influențează textura și durata de viață a înghețate, fapt care permite evitarea folosirii emulgatorilor și a stabilizatorilor. Aceste avantaje amintesc de beneficiile tehnologiei Cryo-Pulsion, dezvoltate de Linde în colaborare cu Genialis.