Snacksuri din brânză 100%, comercializate în SUA

În Statele Unite, NutraDried vinde snacksuri de brânză Moon Cheese, obținute prin procesul REV, dezvoltat de EnWave, conform Process Alimentaire.

Bogate în proteine și calciu, produsele lactate au o carte de jucat pe piața snacksurilor sănătoase. 

În Statele Unite, NutraDried vinde un snacks din brânză 100% sub marca Moon Cheese. Compania a folosit EnWave pentru tehnologia patentată REV (Radiant Energy Vacuum). Prin combinarea vidului la un nivel bine stabilit și a unei radiații cu microunde, metoda reprezintă o alternativă rapidă și eficientă pentru economisirea energiei pentru uscarea prin congelare a produselor, menținându-se caracteristicile și proprietățile produselor.

După brânză, iaurtul

EnWave a anunțat pe 24 august semnarea unei licențe comerciale cu Ultima Foods, un jucător important în producția de iaurt din Canada. Grupul are un drept exclusiv de a implementa procesul REV pentru a realiza produse inovatoare din iaurt în Canada. Ultima Foods s-a angajat, de asemenea, să efectueze o serie de studii de marketing la începutul anului 2018.

Durată de viață de două ani la temperatura camerei

Echipa de cercetare EnWave a început să lucreze acum doi ani pentru acest tip de aplicație. Snacksurile pot fi crocante și pufoase, cu un conținut probiotic ridicat – până la 107 / g. Ele pot fi de diferite forme: bile, pudră sau turnate într-o formă semilichidă. Potrivit companiei EnWave, produsul final ar avea o durată de viață de unu până la doi ani la temperatura camerei, sub rezerva utilizării ambalajelor care să evite contactul produselor cu aerul și imiditatea.

Tehnologie testată la Nestlé

Aceste produse ar putea fi lansate în curând în Europa. De fapt, EnWave a anunțat la începutul lunii iulie 2017 un acord cu filiala Nestec a Nestle. Gigantul din industria produselor lactate intenționează să evalueze procesul pe o perioadă de douăsprezece luni pentru deshidratarea anumitor produse, fără a oferi detalii suplimentare.