TruDraw salutat ca “schimbator de joc” in esantionarea laptelui aseptic

CSP Technologies si QualiTru Sampling Systems au dezvoltat TruDraw, un sistem de esantionare aseptica de unica folosinta pentru produsele lactate lichide. Elementul de prelevare are o forma caracteristica evidenta si este un recipient sterilizat, etansat, cu un ac steril atasat pentru a trage o mostra, protejand impotriva riscului de contaminare externa.

Produsul TruDraw poate fi utilizat pentru urmarirea sigura a unui esantion individual, care functioneaza cu fitinguri si porturi TruStream. Acesta se gaseste intr-un capac albastru de unica folosinta, cu un container steril de doua uncii si este salutat ca un “schimbator de joc” in cadrul industriei, deoarece protejeaza impotriva expunerii la mediu, fapt care poate afecta precizia esantionului.

Mark Schwab, presedinte, QualiTru Sampling Systems, a declarat ca de zeci de ani, principala metoda de prelevare a probelor, a fost colectarea laptelui crud din partea superioara a unui tanc cu lapte, cu dopuri, sistem care este predispus la contaminarea din mediu sau de la vaporii murdari.

Utilizat impreuna cu porturile de prelevare de probe sanitare TruStream ale QualiTru, esantionul de lapte poate fi extras cu ajutorul TruDraw din partea sau din spatele unei remorci, fara a fi nevoie sa urcati pe un cisterna.

“De zeci de ani, foarte putine lucruri s-au schimbat in modul in care se preleveaza probe lichide. Astazi, siguranta alimentara este o preocupare principala pentru fabricile de prelucrare, autoritatile de reglementare si consumatori. Scopul nostru la QualiTru este de a oferi un sistem de esantionare care sa asigure responsabilitatea procesului de esantionare”.

Teste de laborator

“Angajamentul nostru fata de tehnologia de esantionare fiabila si progresele tehnologiei de esantionare ajuta industria de produse lactate si de bere sa testeze cu exactitate produsele lor lichide”, a adaugat Schwab.

QualiTru a lucrat cu tehnologiile CSP pentru a dezvolta noul produs.

“Prin parteneriatul cu CSP Technologies, suntem capabili sa aducem pe piata o noua tehnologie care imbunatateste prelevarea probelor si sporeste siguranta alimentelor intr-o serie de industrii”.

El a precizat ca esantionarea aseptica exacta are o importanta majora in industria produselor lactate, unde compensatiile monetare pe care le primesc fermierii, sunt direct legate de puritatea produselor lor, cu rezultate variind de la prime de calitate pana la respingeri de loturi potential dezastruoase.

TruDraw functioneaza prin rasucirea capacului albastru al sistemului si alinierea sa cu urechea si balamaua flaconului, apoi apasand pe capacul albastru pana cand acesta strapunge capacul flaconului. Dupa indepartarea capacului de siguranta al acului, TruDraw este introdus in septul de prelevare si produsul este tras in recipient. Odata umplut, persoana certificata de a realiza esantionarea pune inapoi capacul albastru, esantionul fiind sigilat aseptic.

“Metodele de prelevare a probelor in industria produselor lactate nu s-au schimbat in peste 100 de ani. TruDraw este revolutionar, deoarece extrage un esantion precis intr-un recipient steril, asigurand utilizatorilor rezultate mai bune ale testelor “, a declarat Richard Okupniak, VP, Sales & Marketing CSP Technologies.

CSP Technologies proiecteaza tehnologie care asigura protectia produsului si imbunatateste recunoasterea marcii, inclusiv: flacoane, sticle, filme, blistere, componente turnate si ambalaje specializate.

QualiTru Sampling Systems are o lunga istorie in cadrul industriei lactatelor. Timp de mai mult de trei decenii, aceasta a lucrat cu fabrici de produse lactate si de prelucrare a laptelui furnizand probe exacte pentru testare.


Va invitam sa participati la Seminarul informativ SINN 2018 | 21- 22 februarie, Bucuresti, Facultatea de Biotehnologii, USAMV București, Bvd. Mărăști nr.59, Sector 1, mai multe informatii gasiti accesand link-urile de mai jos:

Detalii despre TEMATICA si INVITATI gasiti AICI

Va puteti inscrie completand formularul AICI.