HBC

Coca-Cola HBC Romania a devenit din luna ocotmbrie distribuitor exclusiv al produselor Lavazza pe piata locala, ca urmare a unui parteneriat incheiat cu Luigi Lavazza S.P.A, informeaza Modern Buyer.

Coca-Cola HBC Romania va distribui gama completa Lavazza in canalele de retail, aparate automate, birouri si HoReCa. Brandul de origine italiana completeaza gama existenta a companiei, alcatuita din bauturi non-alcoolice carbogazoase si necarbogazoase, apa minerala naturala, bauturi energizante, ceai si cafea rece ready-to-drink.

„Suntem bucurosi sa le oferim clientilor si consumatorilor nostri un brand cu o imagine puternica pe plan local, construita pe renumitele atribute Lavazza: traditie si calitate”, spune Dan Timotin, Country Sales Manager, Coca-Cola HBC Romania.

Desi Romania este in a doua jumatate a topului tarilor europene la consumul de cafea, potrivit studiilor*, peste 90% din populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani consuma cafea sau de bauturi pe baza de cafea. Consumul mediu de cafea in Romania este de 2,4 cafele pe zi, consumate in parte acasa.

Lavazza are o prezenta locala de peste 15 ani in Romania. Prezent in peste 90 de tari si lider de piata in Italia, Lavazza este un brand puternic in industria cafelei si simbolul calitatii pentru cafeaua tip espresso, cu o istorie de peste 120 de ani de investitii si inovatie.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai companiei Coca-Cola, avand vanzari de peste 2 miliarde de unitati. Compania activeaza intr-o zona geografica extinsa, avand operatiuni in 28 de tari, servind o populatie de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC ofera o gama variata de bauturi racoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apa, energizante, ceaiuri si cafea.

*Studiu realizat de Ipsos, iunie 2017