Zimbria s-a inscris in concursul “Ora de bun gust” cu produsul “curcan copt la jar”

Zimbria va fi prezentă si la cea de-a treia ediție a Expo-Conferinței “Produsul Românesc”, eveniment organizat de echipa Ro.aliment la Clubul Diplomatic din București în data de 7 iunie 2018, de data aceasta participand la concursul “Ora de bun gust.”

Curcanul copt la jar este unul dintre produsele apreciate de clientii Zimbria, motiv pentru care producatorii s-au hotarat sa-si testeze produsul, afland astfel parerea specialistilor participanti la eveniment, cat si a celor din juriu.

Produsele Zimbria sunt manufacturate de oameni priceputi, pe baza unor rețete vechi din Covurlui adunate in familie de-a lungul generațiilor dar și din rețete proprii inovatoare, contemporane gourmet cu ingrediente exotice și materii prime de cea mai înaltă calitate proveniente din ferme proprii sau de la alți producători de top.

Meșteșugite cu multă migala numai din cărnuri de prima calitate atent selecționate, maturate natural in tihna fără procese mecanice (injectare, tamblerizare), coapte sau afumate deasupra jarului in afumători tradiționale de cărămida, fără aditivi, fără conservanți, coloranți și respectând cu strictețe normele europene, produsele Zimbria sunt in momentul de fata un punct de reper al gustului autentic românesc.

Produse in cantități restrânse se adresează exclusiv clienților nostri din rețeaua proprie a magazinelor Zimbria dar și din afara țării, in general oamenilor pasionați de gusturi și culturi noi.

Tot la Zimbria puteți găsi branzeturile din Covurlui cu negrilica sau fără, din lapte integral de oaie, capră sau vacă care respecta cu strictețe rețeta familiei transmisă din tata in fiu pentru a păstra și a transmite mai departe gustul copilăriei de alta data chiar și in vremurile noastre.

Bazele afacerii ce funcționează în prezent sub marca Zimbria au fost puse de familia Verdeşi din Galaţi cu peste zece ani în urmă, preluând reţetele vechi de zeci de ani de la oamenii locului, ajungând în prezent la 60 de angajaţi în producţie şi vânzări.

„Ceea ce facem noi nu este cu nimic diferit faţă de ceea ce se făcea acum câteva sute de ani. Sărăm carnea, o condimentăm şi o coacem cu lemn. Toate procesele se desfăşoară manual“, explica Marius Verdeşi. La un kilogram de produs tradiţional fabricat de Zimbria intră aproape două kilograme de carne ”pentru că, faţă de sistemul industrializat noi nu injectăm produsele pentru a rezista mai mult“.

Zimbria … Pentru că vrei sa știi ceea ce mănânci!

Concursul ”Gustul ales”este organizat pe principiul testării OARBE a produsului într-un panel de degustare unic printre evenimentele expoziționale de gen. Companiile românești pot intra în competiția “Ora de bun gust” pentru premiile “Gustul Ales”, cu produsele care pot dovedi că sunt fabricate în România.

Categoriile și subcategoriile pentr care se poate concura sunt: produse lactate: cașcavaluri neafumate, produse lactate acidofile, branza de burduf; carne : salamuri crud uscate, preparate fiert-afumate, salam de Sibiu; ready-meal: mancaruri din legume, mancaruri din carne; dulciuri/panificatie: paine, fursecuri, saratele; legume-fructe procesate: zacusca, dulceata, gemuri; băuturi alcoolice si nealcoolice: sucuri de fructe, vinuri (albe, roșii, roze), vinars; preparate din pește: afumate, salată de icre.