Superfood Company anunta vanzari in crestere cu 11% in prima parte din 2018

Daniel Daraban, Director General al Superfood Company

Bucuresti, 25 iunie 2018. Superfood Company, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de produse pentru copii mici, a inregistrat in primul trimestru (T1) din 2018 vanzari in valoare de circa 5,1 milioane de euro (aproximativ 24 milioane lei), in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada din 2017.

Principalul motiv care a dus la aceasta crestere este investitia in consolidarea majoritatii gamelor din portofoliul companiei, aflate in plin proces de maturizare. Valoarea acestei investitii se situeaza in jurul a 215.000 euro (circa 1 milion lei), in T1 2018. Superfood Company estimeaza acelasi procent de crestere si in T2.

Evolutia companiei a urmat tendinta generala de crestere a pietei FMCG in 2018, in ciuda curbei descendente in care a intrat categoria FMCG in segmentul farma de cativa ani. Pentru urmatoarea perioada, compania a planificat un nivel de investitii mai ridicat pentru produsele pe care le reprezinta pe piata locala.

“Suntem multumiti de evolutia pe care am avut-o in primul trimestru al anului si increzatori ca aceasta va continua si in trimestrul al doilea. Cresterea de 11% a fost mai mare decat prognoza noastra initiala, in conditiile in care investitiile au fost indreptate cu precadere in promovarea si consolidarea produselor existente in portofoliu, dar si in introducerea de game noi. Bugetul de marketing aproape s-a dublat fata de anul trecut”, a declarat Daniel Daraban, Director General al Superfood Company.

“Este un an plin de provocari. Unii dintre retailerii internationali isi reevalueaza portofoliile prezente pe rafturi. Toti jucatorii prezenti in aceasta categorie, cea a produselor pentru copii, se straduiesc sa devina mai eficienti si mai aproape de nevoile si asteptarile consumatorului, al carui comportament este afectat de nelinistile din viata politica si sociala. Cred insa ca anul 2018 va fi un unul bun, prin eforturile concertate ale tuturor actorilor din aceasta piata: importatori, distribuitori, retaileri”, a adaugat Daniel Daraban.

Printre gamele nou introduse in portofoliul companiei, se numara Dreambaby – o gama completa ce vizeaza siguranta copiilor acasa (baby-proofing). Incepand de anul acesta, Superfood Company a lansat si produse speciale menite sa vina in completarea si modernizarea portofoliului, printre care: tensiometrul Medel cu functie EKG si diverse gadgeturi Alecto pentru siguranta si sanatatea copilasilor cu aplicatii pe smartphone.

“Exista un interes tot mai mare pentru piata accesoriilor ce tin de siguranta copiilor mici la plimbare si in masina. Parintii stiu deja cum sa aleaga un scaun auto bun si incep acum sa acorde o atentie sporita alegerii caruciorului pe care il vor folosi o perioada indelungata. In acest sens, am completat portofoliul nostru cu brandul italienesc Cam, pentru a putea furniza solutii atat pentru scaune auto omologate si care respecta standardele in vigoare, cat si caruciore moderne pentru toate necesitatile. Ma bucura sa vad ca oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de un raport corect pret-calitate si investim constant in completarea portofoliului nostru cu produse care sa urmareasca acest criteriu”, a concluzionat Daniel Daraban.


Superfood Company este o companie germano-romana si se numara printre jucatorii importanti de pe piata locala de import si distributie de produse pentru copii din categoria de varsta 0 – 3 ani. Compania activeaza pe piata romaneasca din 1992 si a fost fondata de omul de afaceri german, Johan Georg Hibler.

Sediul central se afla pe Soseaua de Centura, la 15 km de centrul Bucurestiului, iar la nivel national Superfood Company detine sase sucursale situate in: Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara.

Produsele importate sunt distribuite pe diverse canale: marile lanturi de farmacii, farmaciile independente, spitale, cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, canalele de comert traditional.

Superfood Company are in portofoliu si produse pe care le distribuie in parteneriat cu nume importante ca: Beiersdorf, Bella, S&C Johnson, Colgate, GlaxoSmithKline etc. Compania detine si un magazin on-line, dedicat in principal proaspetelor mame si bebelusilor: www.primele-cumparaturi.ro.