Home Actualitate Amenzi de 368.000 de lei în 5 zile pe litoral

Amenzi de 368.000 de lei în 5 zile pe litoral

0

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi în valoare de 368.000 de lei, în urma unui control desfășurat pe perioada a 5 zile la unitățile de alimentație publică de pe litoralul românesc. Verificările au fost efectuate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, potrivit comunicatului de presă emis de ANSVSA.

În perioada 3 – 7 august, medicii veterinari au verificat 163 de unități de alimentație publică: 54 de restaurante, 2 cafe-baruri, 2 pizzerii, 23 de unităţi tip fast – food, 4 braserii, 12 unităţi de tip bufet, 15 baruri, un snack-bar, 3 rulote, 28 de magazine alimentare, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, 3 unități tip bistro, o tonetă și o autoutilitară.

Din cele 163 de unități verificate, 60 nu respectau reglementările în vigoare: 18 restaurante, 8 unități tip fast – food, 8 unități tip bufet, o rulota, 6 magazine alimentare, 7 baruri, 2 bistro-uri, o braserie, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto și un stand cu produse alimentare.

Deficiențele constatate de inspectori au fost următoarele:

● manipularea neigienică a produselor alimentare;
● comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații
neaprobate sanitar-veterinar;
● ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea
depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit
legislaţiei în vigoare;
● condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
● depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
● depozitarea ouălor în condiții necorespunzătoare;
● depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu
produse finite care se consumă fără prelucrare termică;
● funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 368.000 de lei. De asemenea, a fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast-food și au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Dacă ați identificat o problemă, puteți să o sesizați la numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007. Acest număr de telefon funcţionează în paralel cu cel al Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Sursa: ANSVSA

 

Skip to toolbar