Home Actualitate ANSVSA: noi amenzi pe litoralul românesc

ANSVSA: noi amenzi pe litoralul românesc

0

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au amendat 24 de unități, din cele 94 verificate pe litoralul românesc în ultimele trei zile ale săptămânii trecute.

Potrivit ANSVSA, inspectorii au verificat 94 de unități respectiv: 28 de restaurante, 3 baruri, un snack-bar, 2 braserii, 5 unităţi de tip bufet, 16 unităţi tip fast – food, 7 rulote, 3 pizzerii, o patiserie, 7 laboratoare de cofetărie/patiserie, 17 magazine alimentare, o tonetă, un supermarket, o gelaterie și o unitate cu produse congelate.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancționate 24 de unități cu amenzi în cuantum de 111.800 de lei astfel: 6 restaurante, 4 unități tip fast – food, 2 pizzerii, 2 braserii, un bar, 3 unități tip bufet, un supermarket, 3 magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie și o rulotă.

De asemenea, a fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o braserie și au fost confiscate şi retrase de la vânzare 17,3 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Cu ocazia acestor verificări s-au constatat o serie de neconformități: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr de telefon funcţionează în paralel cu cel al Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Sursa: ANSVSA

Skip to toolbar