Asiguratorul producatorului de ingrediente si condimente Solina depune eforturi pentru rezolvarea situatiei aparute dupa incendiu

0
70

Firma de asigurare OMNIASIG a confirmat ca este asiguratorul fabricii de condimente si ingrediente Solina, situata in Alba Iulia, distrusa in totalitate urmare a unui incendiu.

„In dimineata zilei de sambata, 2 februarie 2019, un incendiu a izbucnit la fabrica Solina Romania, din judetul Alba, distrugand intreaga fabrica de ingrediente alimentare. OMNIASIG Vienna Insurance Group confirma faptul ca producatorul detine asigurare, in baza unei polite de tip Asigurare de incendiu si alte riscuri pentru cladiri si continut”, declara, in comunicatul dat publicitatii, societatea de asigurare.

Asiguratorul a tinut sa mentioneze ca se afla alaturi de producatorul prejudiciat, urmand a depune toate eforturile pentru rezolvarea situatiei in care acesta se gaseste.

„Pentru a oferi asistenta necesara asiguratului, o echipa din cadrul Directiei Daune a OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a deplasat la fata locului la foarte scurt timp de la izbucnirea incendiului, in prezent fiind desfasurate procedurile de constatare si evaluare a daunelor”, se subliniaza in comunicat.

Conform Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, un incendiu de proportii s-a produs la o hala de productie de condimente situata in Alba Iulia. Prin intermediul sistemului RO-Alert, ISU Alba a transmis rapid un mesaj de avertizare a populatiei, cu privire la fumul dens rezultat in urma incendiului. Au intervenit initial 12 autospeciale, fiind trimise ulterior echipaje din Cluj, Hunedoara si Sibiu.

In data de 5 februarie, a inceput evaluarea cauzelor ce au dus la producerea incendiului, care a distrus in totalitate fabrica de ingrediente si condimente. Comisia de evaluare a cauzelor este formata din reprezentanti ai actionariatului, politiei, pompierilor si cei ai asiguratorului.


Situata in parcul industrial Alba Iulia, Fabrica de condimente Solina a functionat sub denumirea Spremia, pana la jumatatea anului 2016, an in care a fost cumparata de grupul francez, societatea fiind desemnata drept cel mai mare producator de condimente din tara noastra.

Compania franceza a facut, la cumparare, o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro. Solina Romania este considerat, la acest moment, unul dintre pionii importanti ai acestei piete, cu achizitii de materie prima din 80 de tari, exportand produsele pe 4 continente.