Home Actualitate Cambridge Commodities lansează un probiotic stabil la temperaturi înalte, potrivit pentru în...

Cambridge Commodities lansează un probiotic stabil la temperaturi înalte, potrivit pentru în produsele ce necesită coacere

0

Cambridge Commodities a lansat o nouă tulpina probiotică, despre care, producătorii săi susțin că poate rezista la temperaturi ridicate, ceea ce o face utilă pentru aplicații în rețete de panificație.

ActiBio BS01 este o bacterie producătoare de acid lactic care formează spori. Producătorii săi își propun să intre cu această bacterie pe piața produselor destinate sănătății digestive. Noile bacterii destinate îmbunătățirii sănătății intestinalsunt realizate din tulpina de bacillus coagulans a companiei  ActiBio BC01  dar cu includerea bacilului subtilis, care, probabil, poate îmbunătăți sănătatea microbiană la nivel intestinal. Ambele rămân biodisponibile de-a lungul perioadei de valabilitate.

Conform Cambridge Commodities, tulpina probiotică poate fi utilizată într-o gamă largă de rețete și concepte alimentare datorită capacității sale de a rezista la o gamă largă de temperaturi și la condiții extreme de aciditate.

Compania evidențiază în mod specific capacitatea sa de a fi încorporată în alimente coapte, cum ar fi prăjiturile și brioșele, deoarece temperaturile nu inactivează sporii.

Se spune, de asemenea, că Bacillus subtilis poate determina producerea unor niveluri ridicate de enzime precum amilază și protează în intestin, ajutând la digestie și formând biofilme diversificate la nivel intestinalAcestea susțin în final creșterea numărului de bacterii benefice din microbiom.

Zeke Stevens, specialist în inovare de produse la Cambridge Commodities, a declarat: „Având în vedere că aspectele legate sănătatea intestinală și microbiom sunt în topul preocupărilor consumatorilor, asigurarea unor formulări probiotice sigure și eficace nu a fost niciodată mai importantă. Gama noastră ActiBio vă permite să faceți acest lucru și vă garantează nivelurile de activitate dorite până la sfârșitul duratei de valabilitate.”  

Ingredientul este disponibil sub formă de pulbere cu o culoare gri / alb și oferă 15 miliarde de unități pe gram. Pe lângă proprietățile sale de rezistență la căldură, Cambridge Commodities spune că ActiBio BS01 și-a dovedit stabilitatea și poate fi depozitat și transportat fără refrigerare.

La începutul acestui an, Cambridge Commodities a achiziționat divizia de ingrediente pentru producerea de alimente ecologice Ultimate Superfoods pentru o sumă nedezvăluită, în efortul de a-și extinde prezența pe piața din SUA.

Sursa: FoodBev

Skip to toolbar