Home Actualitate Coca-Cola introduce „inelele” reciclabile din carton pentru ambalajele multiple

Coca-Cola introduce „inelele” reciclabile din carton pentru ambalajele multiple

0

Noua tehnologie CanCollar se va lansa pentru prima oară în Insulele Baleare, în noiembrie.

Coca-Cola European Partners (CCEP) lansează CanCollar – o soluție de ambalare din carton – pentru seturile multipack de doze, în Spania. Soluția va evita utilizarea a 18 tone de plastic pe an. Aceasta va utiliza carton certificat PEFC, reciclabil și sustenabil constituind o premieră pentru Europa.

CCEP, în parteneriat cu Coca-Cola, urmărește să elimine din portofoliul său toate materialele inutile sau greu de reciclat, evitând utilizarea a peste 11.000 de tone de plastic pe an în Europa de Vest.

Angajamente de reducere a plasticului în ambalaje secundare

CCEP a colaborat cu WestRock, o companie globală care oferă clienților săi soluții de ambalare durabile diferențiate.

De asemenea, îmbuteliatorul a investit 2,6 milioane de euro în fabrica sa din Barcelona pentru a sprijini inițiativa. Instalarea echipamentelor de fabricație CanCollar Fortuna de la WestRock va permite gruparea dozelor multipack într-un mod durabil și ecologic, cu un procedeu care nu necesită utilizarea de adezivi.

„Acordul cu WestRock exemplifică angajamentul nostru clar de a reduce utilizarea plasticului în ambalajele noastre secundare”, a declarat Joe Franses, vicepreședinte pentru sustenabilitate, CCEP.

„Până la sfârșitul anului 2020, vom elimina mai mult de 4.000 de tone de plastic greu de reciclat din ambalajele noastre secundare, în Europa de Vest. Acest lucru este posibil prin adoptarea de soluții de ambalare inovatoare, cum ar fi CanCollar, iar astfel de realizări confirmă faptul că suntem capabili să facem acest lucru.“

Explorarea de noi modele inovatoare de ambalare face parte din strategia Lumea fără deșeuri a Coca-Cola.


Sursa: Coca-Cola introduces recyclable paperboard-based rings on can multipacks

Skip to toolbar