Home Actualitate Dispozitiv pentru analiza și controlul procesului de cristalizare

Dispozitiv pentru analiza și controlul procesului de cristalizare

0

Firma daneză Bjarne Christian Nielsen Holding APS a înregistrat un brevet de invenție pentru o metodă și un aparat pentru analiza și controlul procesului de cristalizare.

Brevetul „Metodă și aparat pentru analiza și controlul procesului de cristalizare” descrie un sistem optic care face posibilă controlarea procesului de cristalizare a unei soluții.

O probă de fluid este expusă la un fascicul luminos. Intensitatea radiației transmise, reflectată și / sau dispersată de soluție este măsurată pe două intervale de lungimi de undă, 620 nm-750 nm (culoare roșie) și, respectiv, 380 nm-495 nm (culoare albastră). Analiza acestor date face posibilă determinarea necesarului adăugării de precristale sau adaptării parametrilor de funcționare (temperatură, agitare, vid pentru extragerea aburului).

Acest principiu este prezentat ca fiind adecvat pentru soluțiile de monitorizare destinate produselor centrifugate pentru a separa cristalele de zahăr, de sirop. Capabil de a detecta prezența cristalelor cu diametrul de 4 mmprocedeul face posibilă verificarea absenței nucleelor nedorite de cristalizare, oferind și o metodă de protecție împotriva suprasaturației accidentale, care duce la formarea întârziată a cristalelor mici.

Brevetul, cu numărul WO2018172412 A1a fost publicat pe 27 septembrie 2018.

Sursa: ProcessAlimentaire

Skip to toolbar