Home Actualitate ESE 2019: Raspunsuri la cele mai presante intrebari privind Regulamentul (UE) 2018/775...

ESE 2019: Raspunsuri la cele mai presante intrebari privind Regulamentul (UE) 2018/775 ce intra in vigoare de la 1 mai 2020

0
Cesare Varallo, Vicepreședinte – Business and Regulatory Affairs, EU – INSCATECH

Cesare Varallo, avocat italian specializat în domeniul litigiilor si consultantei din domeniul industriei alimentare europene, Vicepresedinte – Business and Regulatory Affairs revine in Romania pentru al treilea an la rand in calitate de speaker la seminarul informativ ESE 2019, la cererea reprezentantilor producatorior si procesatorilor ce activeaza in industria alimentara si a suplimentelor.

A doua mare masura din ultimul deceniu ca impact asupra etichetarii si arhitecturii lantului alimentar va fi detaliata de avocatul italian Cesare Varallo in zilele de 14 si 15 noiembrie la Hotel Capital Plaza din Bucuresti.

Cesare Varallo, Vicepreședinte – Business and Regulatory Affairs

In acest an, la ce-a de-a patra editie a ESE, Cesare Varallo va face o prezentare detaliata si va raspunde la intrebarile legate de Regulamentul (UE) 2018/775 de stabilire a normelor de aplicare a articolului 26 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului privind furnizarea de informatii alimentare consumatorilor în ceea ce privește normele pentru indicarea tarii de origine sau a locului de proveniență a ingredientului primar al unui aliment.

Regulamentul va intra in vigoare la 1 mai 2020 si va obliga operatorii din sectorul alimentar sa declare originea sau provenienta ingredientelor primare ale unui aliment, atunci cand originea sau provenienta produsului finit este accentuata pe ambalaj cu revendicari, formulari, semne sau imagini.

Dupa intrarea in vigoare a regulamentului general privind etichetarea în 2014, aceasta modificare legislativa va fi a doua ca impact si importanta asupra etichetelor si lanțurilor de aprovizionare din ultimii ani.

Impreuna cu prezentarea noilor reguli aplicabile, va exista, de asemenea, o recapitulare a regulilor de etichetare existente despre originea alimentelor la nivelul UE (de exemplu, produse ecologice, miere, carne …).

Seminarului ESE isi va pastra interactivitatea cu care v-am obisnuit motiv pentru care daca aveti intrebari specifice cu privire la tema propusa de avocatul Cesare Varallo sau oricare alte teme vizand etichetarea, va rugam sa ni le transmiteti anticipat pentru a pregati un raspuns cat mai fundamentat, raspuns pe care il veti primi participand la eveniment.

FORMULAR DE INSCRIERE ESE 2019 –  5% DISCOUNT PENTRU INSCRIERILE PANA LA 30 OCTOMBRIE

VEZI MAI MULTE DETALII DESPRE SEMINARUL ESE 2019

Skip to toolbar