Produsele cu gluten nu au neaparat gluten adaugat, el exista natural in anumite produse

0
24

In ultimii trei ani, piata produselor fara gluten din Romania a crescut cu peste 25% si a ajuns la o valoare de 44 milioane de lei in 2018, potrivit celor mai recente date furnizate de Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Interesul crescut pentru consumul de astfel de produse a scos la iveala cat de putin sunt familiarizati consumatorii romani cu ce inseamna de fapt alimentele fara gluten si cui se adreseaza ele.

Cu scopul de a disemina informatii corecte despre alimente, revista RO.aliment a intermediat un dialog intre specialisti si publicul consumator, la workshopul „Demontam stirile false despre alimente”, ce a avut loc in gradina Mall Palas Iasi pe 19 iulie.

„Conform legislatiei in vigoare, toti producatorii sunt obligati sa mentioneze pe eticheta oricarui produs, nu numai pentru produsele de panificatie, elementul gluten daca acesta se regaseste in compozitia produsului. Toate produsele alimentare care sunt obtinute din cerealele grau, orz, ovaz si secara pot contine gluten”, a declarat conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija, care are o experienta de peste 32 de ani in domeniul Ingineria Produselor Alimentare, la workshopul de la Iasi.

„Glutenul exista in mod natural in  cerealele enumerate, dar sa tragem concluzia ca simpla mentiune “contine gluten” pe eticheta, inseamna ca glutenul a fost adaugat, este o interpretare falsa. Obligatia de a mentiona pe eticheta acest ingredient are legatura cu numarul destul de mare de persoane diagnosticate cu boala celiaca, carora le este contraindicat consumul de astfel de produse. De aceea s-a decis instituirea caracterului de obligativitate pentru producatori sa mentioneze glutenul pe eticheta, fiind un alergen”, a explicat Dr. Ing. Gabriela Mohan,  cercetator la Centrul de Informare Tehnologica IBA Bucuresti.

In tara noastra, sunt 419 produse fara gluten certificate: 77% apartin producatorului satmarean Sam Mills, 20% sunt produse de Cris-Tim si 3% de Petras Bio.


Despre campanie

Campania „Sa intelegem mai bine alimentele” a debutat pe 7 iunie 2019, in Mall Promenada Bucuresti, cu un workshop ce a facilitat intalnirea specialistilor din cercetare, cu reprezentantii producatorilor din industria alimentara si consumatorii finali. Cu sprijinul organizatiilor profesionale din industria alimentara (APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, APAR, FNDA, ROMPAN) si a IBA Bucuresti, caravana a poposit si la Mall Palas Iasi (19 – 20 iulie), urmand sa revenim la Auchan Titan Bucuresti (9-10 august) si apoi la Iulius Mall Cluj (septembrie).

Urmatoarea etapa a campaniei „Sa intelegem mai bine alimentele” aduce dialogul din nou la Bucuresti, pe 9 și 10 august, cand campania va fi gazduita de Auchan Titan, cel mai vizitat magazin al acestui retailer din intreaga tara. Pentru mai multe informatii, urmariti stirile RO.aliment.


FORMULAR DE INSCRIERE CAMPANIE

Pentru a afla programul complet, accesati link-ul:

https://www.roaliment.ro/intelegem-alimentele/ 

Poze elocvente de la cee 2 activari, Mall Promenada si Pallas Iasi gasiti accesand link-urile de mai jos:

POZE CAMPANIE ACTIVARE 1 – MALL PROMENADA BUCURESTI

POZE CAMPANIE ACTIVARE 2 – PALLAS MALL IASI

BENEFICIILE ASOCIERII NUMELUI DUMNEAVOASTRA IN CAMPANIA „SA INTELEGEM MAI BINE ALIMENTELE”:

• Castigati brand awareness pentru produsele dvs.
• Beneficiati de o campanie ampla de marketing si promovare ce va evidentia produsele dumneavoastra atat online, cat si offline.
• Participati activ la o campanie unica de constientizare, informare si educare a consumatorilor.
• 6 luni de vizibilitate.
• Puteti beneficia de transferul de influenta de la fenomenul „healthy”, care a trezit constiinta publicului, catre compania dvs.
• Asocierea numelui companiei dvs cu ideea de hranire inteligenta si sanatoasa. Campania beneficiaza de sprijinul specialistilor in nutritie recunoscuti in domeniu.
• Vizibilitate prin promovarea pe retelele de social media pe paginile de Facebook si Instangram ale locatiilor in care desfasuram activari dar si prin intermediul campaniilor media initiate de RO.aliment.
• Promovarea brand-ului prin articolele care vor fi publicate de partenerii media, atat pe online, cat si la radio si TV.
• Vizualurile afisate in cadrul panourilor situate in blocurile din apropierea zonelor de desfasurare a activarilor.
• Anuntarea participarii in newsletter-ul RO.aliment.

 

CERE MAI MULTE DETALII