Home Actualitate Vascar finalizează investițiile în valoare de 1 milion de euro

Vascar finalizează investițiile în valoare de 1 milion de euro

0

Producătorul Vascar din Vaslui își va extinde capacitatea de producție, după finalizarea unui proiect de investiții în valoare de 1 milion de euro, transmite Ziarul Financiar.

Investițiile vizează și extinderea rețelei de magazine proprii până la finalul anului, a explicat Vlad Ciuburciu, directorul general Vascar.

„Suntem o companie care investeşte permanent, în fiecare an ne-am propus un buget, în funcţie de contextul de piaţă şi de cum vedem noi lucrurile pe termen mediu şi lung. Am început în 2019 un proiect de dezvoltare, mai facem o nouă secţie de producţie în cadrul fabricii. Am primit finanţarea în 2019 şi luna aceasta finalizăm implementarea. Vorbim de o linie de semi-preparate, carne tocată, mici şi alte produse care urmează să fie lansate şi care vor fi unicepentru piaţa din România. Investiţia se ridică la circa 1 mil. euro, iar aici intră echipamentele şipartea de infrastructură”, a declarat Vlad Ciuburciu, directorul general care conduce compania din Vaslui.

Sistem integrat

Vascar produce mezeluri, semi-preparate, carne fresh și conserve din carne și operează un lanţ de 21 de magazine proprii în regiunea Moldovei, pe care vrea să îl extindă cu încă cinci locaţii până la finalul anului.

Fiecare dintre magazinele noi ar putea reprezenta o investiție de până la 100.000 de euro.

„Nu am închis niciun magazin, intenţionăm să creştem numărul acestora şi să mai deschidem încă cinci în 2020, tot în jurul casei, în zona Moldovei, deoarece este mult mai uşor de controlat şi de administrat. Cu cât te duci mai departe de casă, cu atât este mai greu şi ca logistică şi ca mentenanţă ma­gazine, dar şi din punct de vedere al con­trolului. În plus, avem o notorietate foar­te mare la nivelul regiunii şi aici lu­mea ne cunoaşte cel mai bine”, a spus el.

Vascar a raportat afaceri de 20,5 milioane de euro anul trecut, dintre care până la 35% a provenit din retailul propriu, în lanţul de magazine din zona Moldovei.

„Canalele principale rămân aceleaşi, standard pentru industrie: retailul modern cu hypermarketuri, retailul propriu cum avem noi, comerţ direct prin forţa proprie de vânzări. Partea de indirect este mai mult specifică categoriei de conserve, lucrăm cu distribuitori la nivel naţional, acoperim toată România şi mai avem partea de export, dar este o cifră mică din total cifră de afaceri. De curând avem un parteneriat cu eMAG şi ne-am listat produsele din conservă pe această platformă.”

„Comportamentul de consum s-a schimbat foarte, foarte mult. Cel puţin pe perioada stării de urgenţă foarte multă lume, în special tinerii, au apelat la online, au folosit aplicaţiile de curierat şi livrări, şi pe partea de catering, dar observăm o scădere a traficului în partea de hypermarketuri, clienţii se orientează către proximitate, către magazinele din jurul casei”, a explicat directorul general.

Până la apariția pestei porcine africane în România, compania Vascar cumpăra mare parte din carnea necesară pentru materia primă din țara noastră. În ultimii ani, însă, firma vasluiană s-a orientat spre achiziționarea cărnii din export pentru a putea păstra standardul cerut la export.

„Luăm preponderent carnea din UE, cumpărăm şi din România dar ţinând cont că în România există pestă porcină, majoritatea fermierilor şi abatoarelor sunt cu ştampilă hexagonală, ţinând cont că noi exportăm în ţările UE, avem nevoie de carne cu ştampilă ovală. Este destul de dificil de făcut rost din România de carne cu ştampilă ovală. Din acest motiv suntem obligaţi să cumpărăm carne de la abatoare cu standarde foarte înalte din Germania, Spania, Belgia, ţări care îşi ţin pesta porcină sub control şi care ne oferă carne de calitate şi la un preţ corect. De când a început pesta porcină la mijlocul anului 2018 lucrurile s-au schimbat. Multe judeţe sunt în roşu cum spun autorităţile şi asta înseamnă că pot da doar pentru procesatori care vând doar în România”, a explicat Vlad Ciuburciu.

Sursa: ZF

 

Skip to toolbar