Consiliul Judetean (CJ) Arges a incheiat procedura de achizitie pentru programul de incurajare a consumului de fructe. Copiii din scolile si gradinitele din acest judet vor primi mere de doua ori pe saptamana.

“Incepand de marti, 26 martie, 59.773 de prescolari si elevi din judetul Arges vor primi mere, de doua ori pe saptamana, in cadrul Programului pentru Scoli al Romaniei, parte a Programului Uniunii Europene de incurajare a consumului de fructe, legume si lapte in scoli. Consiliul Judetean Arges a definitivat procedura de achizitie privind furnizarea de mere in gradinitele si scolile din judetul Arges, semnand acordul cadru nr. 3971/20.03.2019, pentru Lotul 1- Zona de Sud cu valoarea maxima de 2.846.169,36 lei fara TVA, furnizor S.C. Matra S.R.L., respectiv acordul cadru nr. 3970/20.03.2019, pentru Lotul 2- Zona Nord, cu valoarea maxima de 2.930.828,40 lei, furnizor S.C. Matra SRL”, se arata intr-un comunicat al CJ Arges.

Contractul este valabil pe o durata de de 3 ani, pana in anul 2021, luna iunie, pretul licitat pentru un mar fiind de 0,54 lei fara TVA.

“Plata produselor se va face in functie de cantitatile efectiv livrate si confirmate de catre scoli si gradinite. Conform ofertei tehnice a furnizorului, merele sunt din soiurile Idared si Golden, provenind de la Institutul de Pomicultura Maracineni, vor avea un gramaj de minimum 100 grame si vor fi distribuite saptamanal si bisaptamanal, pentru prescolarii din gradinitele de stat si private, cu program normal, de patru ore, si pentru elevii din clasele 0-VIII”, se mai precizeaza in comunicatul CJ Arges.