Superfood Company: Piata produselor de ingrijire a copiilor mici creste cu circa 5% in primul semestru din 2018

0
21

Superfood Company, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de produse pentru copii mici, estimeaza o majorare de 5% a pietei produselor de ingrijire a copiilor mici in primul semestru (S1) din 2018, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe acest fond de crestere, Superfood a incheiat S1 cu vanzari in valoare de aproximativ 11,5 milioane de euro (54 milioane lei), mai mari cu 7% fata de S1 2017. Compania continua astfel tendinta ascendenta conturata in primul trimestru al anului, precum si investitiile in consolidarea afacerii prin dezvoltarea marcilor aflate in portofoliu.

Investitiile aferente celui de-al doilea trimestru (T2) din 2018 se ridica la circa 300.000 euro (1,5 milioane lei), totalul sumei investite in S1 2018 ajungand astfel la aproximativ 537.000 euro (2,5 milioane lei).

„Am incheiat primul semestru al anului cu afaceri in crestere, asa cum prognozam. Sunt bucuros ca in 2018 Superfood Company a reusit sa isi majoreze vanzarile cu 7%, procent aflat peste nivelul de crestere a pietei pe care activam, ceea ce inseamna ca ne-am marit cota de piata, nu doar ca am urmat o tendinta. Sunt increzator ca aceasta evolutie buna va continua si in urmatoarele sase luni, dar e greu sa facem estimari deoarece piata produselor pentru copii, desi este stabila in acest moment, este plina de provocari”, a declarat Daniel Daraban, Director General al Superfood Company.

Printre factorii de natura sa influenteze pozitiv evolutia pietei putem mentiona un mediu economic predictibil in care toate deciziile sa fie argumentate solid, precum si cresterea responsabilitatii individuale la locul de munca.

Potrivit reprezentatilor Superfood Company, dezvoltarea pietei ar putea fi incetinita de tulburarile social-politice care se materializeaza prin fluctuatii de curs valutar, cresterea dobanzilor care afecteaza puterea de cumparare si decizia romanilor de a-si intemeia o familie si implicit de a avea copii.

In urmatoarele luni, Superfood are in plan continuarea investitiilor, precum si extinderea depozitului central situat in Bucuresti, in zona Pantelimon.

Baby Nova a fost gama cea mai bine vanduta din portofoliul companiei in S1 2018. Aceasta cuprinde o varietate de suzete, biberoane, tetine si accesorii.

“Cea mai mare parte a investitiilor noastre vizeaza in prezent dezvoltarea gamelor de produse pe care le avem in portofoliu. Este foarte important ca solutiile pe care le oferim clientilor sa fie personalizate pentru fiecare nevoie sau problema pe care acestia ar putea-o avea. Asadar cautam intotdeauna sa aducem produse inovatoare si de o calitate superioara, de la producatori care investesc permanent in cercetare si dezvoltare”, a subliniat Daniel Daraban.


Superfood Company este o companie germano-romana si se numara printre jucatorii importanti de pe piata locala de import si distributie de produse pentru copii din categoria de varsta 0 – 3 ani.

Compania activeaza pe piata romaneasca din 1992 si a fost fondata de omul de afaceri german, Johan Georg Hibler.

Sediul central se afla pe Soseaua de Centura, la 15 km de centrul Bucurestiului, iar la nivel national Superfood Company detine sase sucursale situate in: Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara.

Produsele importate sunt distribuite pe diverse canale: marile lanturi de farmacii, farmaciile independente, spitale, cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, canalele de comert traditional.

Superfood Company are in portofoliu si produse pe care le distribuie in parteneriat cu nume importante ca: Beiersdorf, Bella, S&C Johnson, Colgate, GlaxoSmithKline etc.

Compania detine si un magazin on-line, dedicat in principal proaspetelor mame si bebelusilor: www.primele-cumparaturi.ro.