Conferinta: Impreuna impotriva risipei alimentare, impreuna impotriva saraciei

0
334

Asociatia pentru Colectarea si Distributia Alimentelor organizeaza joi, 3 noiembrie 2016, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, conferinta „Impreuna impotriva risipei alimentare, impreuna impotriva saraciei” cu sustinerea FEBA (European Federation of Food Banks).

Evenimentul isi propune identificarea solutiilor concrete pentru combaterea risipei alimentare din Romania si va reuni, in acest scop, reprezentanti ai institutiilor publice, ONG-uri, producatori din industria alimentara, reprezentanti ai lanturilor de magazine si ai industriei HoReCa.

Discutiile din cadrul acestui eveniment vin si in contextul adoptarii noii legi privind risipa alimentara ce transforma Romania in a treia tara europeana, dupa Franta si Italia, care beneficiaza de o legislatie in acest domeniu.

Colecta alimentara prin intermediul Asociatiei pentru Colectarea si Distributia Alimentelor consta in recuperarea sistematica a produselor alimentare comestibile, care si-au pierdut valoarea economica de piata, depozitarea si redistribuirea acestora catre organizatii non-profit ce ofera servicii sociale persoanelor defavorizate. Oferirea gratuita de alimente le va permite organizatiilor care au in grija persoane aflate in diferite situatii de dificultate sa isi duca la indeplinire propria misiune.

Asociatia pentru Colectarea si Distributia Alimentelor se inspira si impartaseste valorile si principiile Federatiei Europene a Bancilor de Alimente (FEBA), organizatie activa de peste 30 de ani, ce reuneste membri afiliati din majoritatea statelor Uniunii Europene.

Conferinta, organizata in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, CHEP Romania, Camera de Comert si Industrie Romania, va avea loc joi, 3 noiembrie, incepand cu ora 10:00, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in Amfiteatrul A. I. Cuza (etaj 4).

Pentru detalii suplimentare privind participarea la conferinta ne puteti contacta la numarul de telefon +4 0723 246 868 sau pe adresa de e-mail: contact@bancapentrualimente.ro.

Despre Asociatia pentru Colectarea si Distributia Alimentelor

bancaalimenteAsociatia pentru Colectarea si Distributia Alimentelor a fost infiintata in luna iulie 2016, din dorinta membrilor fondatori de a pune in slujba societatii un instrument prin care produsele alimentare si de igiena personala aflate in termen de valabilitate, precum si cele care nu mai sunt necesare detinatorilor, dar care sunt bune pentru utilizare, sa fie colectate, depozitate corespunzator si apoi redistribuite gratuit organizatiilor care ofera servicii persoanelor defavorizate. Mai multe informatii despre misiunea si obiectivele organizatiei pot fi consultate pe www.bancapentrulimente.ro

Despre CHEP

CHEP_LogoCHEP este lider global in furnizarea de solutii logistice pentru sectoarele bunurilor de larg consum, produse proaspete, bauturi, manufactura si retail in peste 60 de tari. CHEP ofera o gama larga de platforme logistice si operationale, precum si servicii de suport create pentru a creste performanta si a minimiza riscul, imbunatatind sustenabilitatea la nivelul mediului inconjurator. Prin cei 12.000 de angajati si cele aproximativ 300 de milioane de paleti si containere, CHEP ofera valoare exceptionala si acoperire eficienta celor peste 500.000 de puncte de livrare, printre care se afla branduri globale ca Procter & Gamble, Sysco si Nestlé.

CHEP face parte din Grupul Brambles, operatorul unui portofoliu care include IFCO, cel mai important furnizor de containere reutilizabile din plastic pentru industria globala de alimente proaspete si furnizori de containere speciale pentru sectoarele auto, aerospatial si sectorul de petrol si gaze. Pentru mai multe informatii despre Grupul Brambles, vizitati www.brambles.com.