Kraft Heinz si-a actualizat tintele in ceea ce priveste durabilitatea ambalajelor sale

0
11

Kraft Heinz si-a propus ca 100% dintre ambalajele sale sa fie reciclabile, reutilizabile sau compostabile pana in 2025 intr-o miscare de imbunatatire a durabilitatii lantului sau de aprovizionare.

Compania Kraft Heinz a declarat ca va “urmari cu agresivitate alternative tehnice” pentru a-si atinge obiectivul si va incheia in acest sens parteneriate cu expertii si companii ce activeaza in domeniul ambalajelor.

Totodata, firma isi propune sa obtina cresterea utilizarii continutului reciclat in ambalajul sau si scaderea volumului total al ambalajelor utilizate.

Directorul executiv al Kraft Heinz, Bernardo Hees, a declarat:

“Industria noastra se confrunta cu o uriasa provocare in ceea ce priveste reciclabilitatea ambalajelor, recuperarea lor la sfarsitul ciclului de viata si cu problema materialele plastice de unica folosinta. Chiar daca nu avem inca toate raspunsurile, datoram generatiilor actuale si viitoare care numesc aceasta planeta ”acasa” de a gasi solutii de ambalare mai bune si pentru a progresa in mod activ in eforturile de imbunatatire a ratelor de reciclare. De aceea, Kraft Heinz pune accentul pe aceasta problema de mediu importanta.”

El a adaugat:

“Am constatat ca majoritatea emisiilor noastre provin din zone din afara operatiunilor noastre directe. Pentru a reusi cu adevarat sa fim campioni ai durabilitatii, ne vom uita la intregul nostru lant valoric si vom determina unde putem face lucruri pentru a avea cel mai mare impact pentru planeta noastra “.

Incepand cu anul 2015, Kraft Heinz s-a angajat sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera, consumul de energie, consumul de apa si deseurile solide trimise la depozitul de deseuri, cu 15%.

In plus, Kraft Heinz Europe lucreaza la o solutie pentru a face ambalajul PET de plastic al Heinz Tomato Ketchup complet reciclabil pana in 2022, prin utilizarea materialului reciclat care poate fi transformat in ambalaj alimentar.

Kraft HeinzKraft Heinz isi va prezenta in continuare strategia si calendarul pentru a-si indeplini angajamentele asumate, in urmatorul raport de responsabilitate sociala corporativa, care urmeaza sa fie emis in 2019.

In cele mai recente cifre trimestriale, Kraft Heinz a inregistrat o scadere neta a vanzarilor cu 0,3%, pana la 6,3 miliarde de dolari, in conditiile in care sucursala sa din SUA s-a confruntat cu o serie de probleme.

In primele trei luni ale lui 2018, vanzarile nete din SUA, cea mai mare piata a companiei, au scazut cu 3,3% pana la 4,37 miliarde de dolari, in parte datorita cererii mai mici de fructe cu coaja lemnoasa, preparatelor reci si cartofi congelati.