facebook
Saturday, May 18, 2024
AmbalajeȚară cu țară, stradă cu stradă: Nestlé despre navigarea...

Țară cu țară, stradă cu stradă: Nestlé despre navigarea prin reglementările globale de reciclare

-

Reglementările privind reciclarea diferă între țări, regiuni și, uneori, chiar și între străzi. Nestlé speră într-o abordare mai armonizată, dar până atunci trebuie să navigheze prin nenumăratele reglementări din zonele sale de operare.

Nestlé operează la nivel global, ceea ce înseamnă că produsele sale sunt, de asemenea, eliminate la nivel global. Dar regimurile de reciclare din lume sunt un mozaic de diferențe. Navigarea prin aceste nenumărate regimuri de ambalare diferite, între și chiar în interiorul țărilor în care operează, este mai ușor de spus decât de făcut.

O abordare mai raționalizată

Chiar și în interiorul unei țări, regulile de reciclare variază adesea foarte mult. Marea Britanie, de exemplu, este un mozaic de autorități locale care fac un mozaic de reguli de reciclare. Aceste diferențe pot fi observate la nivel granular, variind adesea, uneori, chiar de la stradă la stradă.

Numai în Anglia există 317 autorități locale și fiecare cu un regim de reciclare diferit. Regulile variază și de la o țară la alta. Aceasta, desigur, este o provocare pentru o companie precum Nestlé care pledează pentru o abordare mai raționalizată, care pare să fie în orizontul legislativ. De exemplu, o lege numită Reciclare simplă urmează să intre în vigoare în 2025, ceea ce va face ca toate autoritățile locale să fie nevoite să accepte aceleași materiale (deși nu abordează metodele de reciclare).

O armonizare similară, potrivit Sokhna Gueye, șeful diviziei de ambalare la Nestlé Marea Britanie și Irlanda, are loc în Franța, care a fost fragmentată istoric într-un mod similar cu Marea Britanie.

Nestlé este, de asemenea, membru fondator al Flexible Packaging Fund, care își propune să înțeleagă comportamentul consumatorilor atunci când reciclează ambalajele flexibile. Acest lucru va ajuta la stabilirea infrastructurii de reciclare care funcționează cel mai bine pentru ambalajul respectiv.

„Acesta este acțiune care încearcă aplicare anumitor metode de reciclare în diferite zone geografice cu diferite gospodării – rurale, urbane, suburbane – pentru a înțelege comportamentul gospodăriilor atunci când își restituie ambalajele flexibile și pentru a înțelege ce infrastructură ar fi necesară în ceea ce privește investițiile în instalațiile de recuperare a materialelor la scară”, a spus Gueye. Potrivit fondului, doar 7% din ambalajele flexibile sunt în prezent reciclate.

Reciclarea hârtiei

Odată cu popularitatea în creștere a hârtiei, Nestlé trebuie să se ocupe de o serie de reglementări diferite de reciclare de pe diferite piețe. Statele în care operează Nestlé vor putea procesa diferite procente de hârtie pentru fiecare produs din hârtie reciclată. La nivel global, astfel de ambalaje trebuie să fie cu peste 50% din hârtie, ne-a spus Nestlé, dar diferite țări pot face față diferit nivelurilor de reciclare. Pentru a recicla un produs din hârtie, acesta trebuie să fie cel puțin 50% hârtie, iar în unele țări mai mult.

„Un lucru de luat în considerare înainte de toate este infrastructura dumneavoastră locală”, a spus Gueye.

Baze diferite de consumatori

Pentru a încuraja reutilizarea și reciclarea în întreaga lume, Nestlé a derulat scheme pilot cu startup-ul Circolution, în care Nestlé utilizează ambalajele reutilizabile și reciclabile ale Circolution pentru produsele sale. Proiectul a înregistrat un succes deosebit în Germania, care, potrivit Jodie Roussell, liderul departamentului pentru afaceri publice globale al Nestlé pentru ambalare și durabilitate, are deja o cultură a reumplerii.

Roussell crede că multe țări au elemente de reciclare deja încorporate cultural, care ar putea fi folosite ca o trambulină de la care să le încurajeze să se recicleze.

„Dacă ne gândim la recipientele reutilizabile pentru mâncare la pachet în India sau la bețișoarele reutilizabile în China, există modele în uz și trebuie să facem legătura dintre conștientizarea consumatorilor de la modelele existente, la care participă fără să le ia în considerare, la noile modele”, a spus ea.

Nestlé își propune atât să traverseze aceste diferențe cu propriul ambalaj, cât și să ajute la armonizarea acestor standarde. „Încercăm să milităm cât mai mult posibil pentru armonizarea standardelor, iar pe de altă parte, ne concentrăm asupra modului în care ne potrivim ambalajele cu ceea ce este de fapt reciclabil pe piață”, a declarat Jodie Roussell, responsabilul pentru afaceri publice globale la Nestlé pentru ambalaj și durabilitate.

Monitorizare globală

Având în vedere atât de multe legi legate de reciclare și ambalare adoptate la nivel global, este important să le ținem evidența. Nestlé monitorizează toate legile privind reciclarea și ambalajele adoptate în cele 188 de țări în care operează. „Ne uităm la legislația de reutilizare, legislația privind schema de returnare a depozitului (DRS), conținutul reciclat, responsabilitatea extinsă a producătorului (EPR), alte legi mai largi ale economiei circulare care forțează schimbări în sistemul de ambalare, precum și la interdicții”, ne-a spus Roussell.

Nestlé clasifică aceste țări în trei arhetipuri de colectare a deșeurilor: țările de arhetip unu, care includ Marea Britanie și Franța, sunt cele prin care deșeurile sunt colectate prin sisteme organizate și există niveluri semnificative de reciclare; arhetipul doi, care include SUA și China, sunt țări în care deșeurile sunt colectate prin sisteme mandatate de guvern, dar sunt de obicei depozitate; iar țările arhetip trei, care includ Republica Democratică Congo (RDC) și Argentina, sunt unde deșeurile sunt colectate în mare parte informal, de către organizații precum cooperativele de colectori informali de deșeuri. În întreaga lume, Nestlé are oameni în toate cele 188 de țări, asigurându-se că rămâne la curent cu evidența acestor legi. Unele țări, cum ar fi China, au toate cele trei sisteme în interiorul granițelor lor.

Diferențe semnificative și în interior granițelor

Decizând care arhetipuri se potrivesc cu ce țări, ne-a spus Roussell, este adesea ceva foarte complex, deoarece, așa cum s-a văzut în Marea Britanie, sistemele de reciclare tind să fie diferite la fel de mult în interiorul țărilor, cât și între ele. „În multe țări, de exemplu China, unde aveți niveluri foarte diferite de dezvoltare în centrele urbane față de mediul rural, este posibil să aveți toate cele trei modele care funcționează într-o singură țară”, a spus ea.

Cu toate acestea, menținerea la curent cu legislația globală privind reciclarea este o parte vitală a strategiei de reciclare a Nestlé. „Trebuie să rămânem la curent cu acest subiect. Altfel, cum respectăm legea și cum ne proiectăm în mod responsabil ambalajele pentru a fi în continuare o companie de vârf în practicile noastre voluntare?” a concluzionat Roussell.

Nestlé, potrivit lui Roussell, practică, de asemenea, „advocacy proactivă” în domenii precum responsabilitatea extinsă a producătorului, returnarea garanției și mandatele de reutilizare, reumplere și reciclare în multe dintre țările în care operează, pentru a încerca să promoveze reciclarea și, în unele cazuri, pentru a încuraja o schimbare a peisajului de reglementare de acolo.

Tratatul ONU privind poluarea cu plastic

În martie 2022, Națiunile Unite (ONU) a adoptat o rezoluție pentru a pune capăt poluării cu plastic. 170 de țări au fost de acord cu rezoluția. Potrivit ONU, negocierile privind modul de implementare a rezoluției ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul anului 2024.

Un exemplu în acest sens este „returul stimulativ”, care este similar cu returnarea garanției și urmărește să stimuleze reciclarea. Acest lucru se poate potrivi adesea cu contextul țării în care operează. „În unele țări, dacă puneți un stimulent și spuneți „știm care este salariul mediu zilnic în această țară, știm că există cooperative de muncitori care îl colectează”, putem stabili un preț pe kilogram care să reflecte complexitatea relativă de colectare a unui kilogram de plastic flexibil față de colectarea unui kilogram de aluminiu.”

Beneficiile unui tratat

Multitudinea reglementărilor privind reciclarea și eliminarea deșeurilor, atât între țări, cât și în interiorul acestora, poate fi atenuată. Potrivit lui Roussell, viitorul tratat al ONU privind materialele plastice ar putea contribui la armonizarea unora dintre aceste reglementări.

„Este vorba despre promovarea legislației și standardelor armonizate în toate țările. Legile din întreaga lume sunt în mare măsură un mozaic; acele legi nu sunt armonizate. Acesta este ceea ce încercăm să promovăm pentru armonizare și standardizare. Acest lucru va reduce costurile de conformitate, va reduce complexitatea operațională.”.

DIN ACEIAȘI CATEGORIE

Ambalaje din fibre reciclabile cu barieră înaltă

ProAmpac a lansat o soluție reciclabilă pe bază de fibre cu barieră înaltă, concepută pentru aplicații de termoformare. ProActive Recyclable FibreSculpt este potrivit pentru diverse...

Știrile ultimelor zile

Adevărata măsură a culorii – avantajele spectrometriei

P entru asigurarea calității prin măsurarea culorii, 95 din Top 100 Companii din industria alimentară din întreaga lume se bazează...

Prima fabrică de bioreciclare PET din lume

Carbios , o companie de biotehnologie care urmărește să transforme ciclul de viață al materialelor plastice și textilelor, a...

Îndulcitorul artificial neotamul nu crește pofta de mâncare, dar ar putea afecta intestinul

Neotamul este folosit pentru a îndulci băuturi, sosuri și produse de panificație dulci. S-a descoperit recent că neotamul nu are...

Heatflation: Ce este și cum afectează industria alimentară?

Aproape sigur că veți fi auzit de inflație, poate că ați auzit de shrinkflation, dar ați auzit de heatflation? Industria...

Tehnici lean si tehnologie Industrie 4.0 pentru eficientizarea liniilor de producție

În fața unor provocări economice precum inflația și deficitul de materiale / forță de muncă, eficiența producției este crucială...

„Cel mai ușor” capac din PET pentru băuturi răcoritoare carbogazoase

Origin Materials, o companie specializată în dezvoltarea materialelor cu amprentă negativă de carbon, a lansat capacul PET pentru băuturi...

Ce este „sogflația” și cum amenință lanțurile de aprovizionare cu alimente?

Mai întâi a fost inflația, apoi a fost shrinkflation, apoi a urmat heatflation, acum există sogflation. Dar ce este...

Cele mai comandate deserturi în zilele de sărbătoare a Paștelui

Croissantele, gogoșile și tortul de morcovi sunt cele mai comandate deserturi de către români pe Glovo în zilele de...

După trecerea Paștelui, Ciolacu a descoperit fenomenul “shrinkflation” și cere măsuri urgente

Deși unele țări au adoptat deja măsuri împotriva fenomenului...

ANPC: Doar 32 de operatori economici care comercializează legume și fructe au fost în regulă din 1010 controlați

În prima jumătate a lunii aprilie 2024, Autoritatea Națională...

De ce un nou venit cu lactate hibride evită etichetarea „hibridă”

PlanetDairy, fondată de o echipă de foști directori din...

Portretul robot al unei adolescente tipice cu risc de a dezvolta o tulburare de alimentație

O astfel de adolescentă cu tulburare de alimentație se...

Biofilmul – amenințarea ascunsă a industriei alimentare și a băuturilor

Un biofilm este o comunitate structurată de microorganisme (precum bacterii, fungi, alge sau protozoare), care se atașează de o...

Kemin primește autorizație de aliment nou, pentru BetaVia Pure

Kemin Industries a primit autorizație pentru aliment nou de la Comisia Europeană pentru ingredientul său postbiotic BetaVia Pure, o...

Cotnari lansează campania „Crama Transparentă”

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri...

Amenzi de 150.000 de lei, după o acţiune de verificare a originii şi trasabilităţii produselor din pescuit

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.400 lei, după o acţiune de verificare a originii...

Interesul pentru alternative pe bază de plante a crescut semnificativ

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează...

Statele membre aprobă retragere a opt arome de fum de pe piața UE

Astăzi, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei de a nu reînnoi autorizația pentru 8 arome de fum...

Face aceeași treabă ca pasteurizarea, păstrând proteinele intacte

Pasteurizarea a folosit întotdeauna cantități semnificative de căldură. O nouă tehnologie, însă, poate îndeplini aceeași funcție fără această căldură,...

Prețul untului continuă să crească. De ce?

Prețul untului a crescut constant în ultimii ani, cu un ritm de expansiune de 18,5% în ultimul an, (variație...

Ce este comerțul paralel?

În 2021, Uniunea Europeană a deschis o investigație oficială asupra Mondelēz International pentru că ar fi restricționat comerțul paralel....

Rottaprint a înregistrat cu cca. 7% mai mulți clienți internaționali în 2023 și a raportat comenzi în 14 țări

Pentru anul în curs, compania are în plan consolidarea poziției și extinderea prezenței pe piețele din Uniunea Europeană. Rottaprint, cea...

NNS 2024: Rolul crucial al implicării partenerului în modelarea comportamentului alimentar

În sfera obiceiurilor alimentare și a adoptării unui stil de viață sănătos, rolul partenerilor apare adesea ca fiind un...

S-a descoperit o alternativă organică la pesticidele chimice

Oamenii de știință cred că au găsit o soluție organică la pesticidele chimice. Una dintre cele mai mari obiecții la...

Cercetare: 12 țări sunt responsabile pentru 60% din deșeurile de plastic gestionate prost la nivel mondial

O nouă cercetare a descoperit că 220 de milioane de tone de deșeuri de plastic vor fi generate în...

NNS 2024: Care sunt certitudinile științei referitoare la efectele benefice ale pâinii cu maia, comparativ cu pâinea obținută prin metoda directă? 

În contextul în care nutriția, asemeni oricărui alt domeniu științific, este supusă unor revizuiri, pe măsura apariției informațiilor noi...

Preţul de valorificare al mierii scăzut cu aproape 50%

Războiul din Ucraina a perturbat sectorul apicol nu numai în România ci şi în Europa. Sectorul apicol din România ar...

Șase factori care influențează performanța detectorului de metale

V ă prezentăm mai jos șase factori-cheie care au capacitatea de a influența eficiența detectorului de metale în detectarea...

S-a inventat o metodă de conservare a brânzei fără conservanți

Noua metodă de conservare permite păstrarea produsului la frigider până la 45 de zile. O echipă de oameni de știință...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă