Home Actualitate Valio face echipă cu Stora Enso pentru a testa ambalajele cu biocompozite

Valio face echipă cu Stora Enso pentru a testa ambalajele cu biocompozite

0

Producătorul finlandez de produse lactate Valio s-a asociat cu Stora Enso pentru a testa utilizarea biocompozitelor în ambalajele alimentare, pentru a reduce risipa alimentară.

În cadrul proiectului pilot, companiile vor utiliza 10.000 de capace reutilizabile pe bază de fibre de lemn pentru recipientele în care este ambalata brânza proaspătă de vacă pentru a testa modul în care funcționează biocompozitul atunci când este combinat cu ambalajele alimentare. Scopul proiectului comun este de a testa capacitatea capacelor reutilizabile în prevenirea risipei alimentare în timpul depozitării.

„Cu acest proiect pilot încurajăm oamenii să întreprindă acțiuni mici și concrete pentru a reduce risipa de alimente. Capacul facilitează protejarea cremei sau a brânzei de vaci neutilizate“, spune Jussi-Pekka Lumme, manager de dezvoltare a ambalajelor la Valio.

Proiectate de Stora Enso, capacele sunt fabricate din DuraSense, un material biocompozit care combină fibrele de lemn și polimerii, care este atât rezistent, cât și lavabil. Potrivit producătorului de ambalaje, materialul oferă mulabilitatea materialelor plastice și rezistența și durabilitatea lemnului, ceea ce duce la reducerea amprentei de CO2 cu până la 80%. De asemenea, materialul face posibilă reducerea cotei de plastic în diferite produse cu până la jumătate.

În cadrul proiectului, capacele vor fi distribuite prin evenimentele de vânzări promoționale ale lui Valio, la începutul acestui an.

Lumme a adăugat: „În 2018 am trecut la un ambalaj complet pe bază de plante în toate cele 250 de milioane de ambalaje pentru lapte, iaurt, smântână și lapte acru. Noile ambalaje fac parte din conceptul nostru mai general de a urmări resetarea amprentei carbonice a conmsumului de lapte la zero până în 2035. Căutăm în mod constant noi inovații de ambalare pentru a le testa și a le folosi. “

Hannu Kasurinen, VP executiv în domeniul materialelor de ambalare la Stora Enso, a declarat: „Noi la Stora Enso vedem o cerere puternică de ambalaje alimentare ecologice. Schimbarea este determinată de mărci de produse recunoscute care caută soluții ecologice. Dezvoltăm activ soluții inovatoare care ajută lanțurile alimentare să răspundă solicitărilor consumatorilor pentru selecții durabile.

Sursa: https://www.foodbev.com/news/valio-teams-up-with-stora-enso-to-test-biocomposite-packaging/

Skip to toolbar