investiție

CHEP, furnizor global de servicii de închiriere de paleţi şi alte echipamente, îşi consolidează poziţia pe piaţa românească de Supply Chain prin investiţia în modernizarea Service Center-ului din depozitul Mainfreight din Ploieşti, cu o linie semi-automată de recondiţionare a paleţilor, pentru a susţine pe termen lung dezvoltarea activităţii.

Investiţia cifrată la 600.000 EUR este realizată în colaborare cu compania de logistică și transport Mainfreight România. Decizia de extindere si automatizare a Service Center-ului are drept impact creşterea productivităţii cu aproape 70% (până la 600 de paleţi recondiţionaţi/ oră), scăderea consumului anual de scândură cu circa 125m3 și îmbunătăţirea mediului de lucru pentru operatorii tehnici.

Linia de recondiţionare a paleţilor răspunde cerinţelor de modernizare în Supply Chain-ul local. Echipamentele parcurg automat un traseu pentru inspecţie, reparaţie, vopsire a paleţilor recondiţionaţi, precum şi reciclarea elementelor inutilizabile, activitatea fiind supervizată de către operatorii tehnici, conform standardelor globale de calitate impuse de furnizorul logistic.

„Investiţia în depozitul din Ploieşti şi extinderea parteneriatului strategic cu Mainfreight garantează faptul că şi în viitor vom oferi servicii logistice de calitate, precum şi disponibilitate permanentă a paleţilor, anticipând evoluţia pozitivă a pieţei”, a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager CHEP România.

„Parteneriatul cu CHEP şi serviciile cu valoare adăugată pe care le aducem în această colaborare arată foarte clar faptul că suntem o companie flexibilă, orientată către nevoile clientului. Această caracteristică a Mainfreight este diferenţiatoare în piaţa de profil şi este motivul pentru care clienţii aleg să lucreze cu noi. Creşterea double digit a performanţelor noastre financiare în ultimii 5 ani este răspunsul încercărilor noastre de a personaliza şi diversifica serviciile noastre de logistică şi transport”, a declarat Emil Ion, Managing Director Mainfreight Romania.

Furnizorul logistic CHEP a înregistrat o cifră de afaceri de 53,7 milioane RON din închirierea paleţilor reutilizabili, pentru anul financiar încheiat la 30 iunie 2017, în creştere cu 35% faţă de anul precedent, când veniturile s-au cifrat la 39,9 milioane RON. CHEP România depășește pentru al treilea an consecutiv creșterea anuală medie estimată de 20% până în anul 2020, pe fondul modernizării şi eficientizării din piaţa de Supply Chain şi a dezvoltării comerțului modern.

Volumul de paleţi închiriaţi a crescut cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe parcursul anului, furnizorul logistic a livrat peste 3.000.000 de paleţi albaştri, ceea ce reprezintă peste 15% din fluxurile anuale din piaţa de FMCG autohtonă. Cel mai mare volum se înregistrează, în continuare, în sectorul de produse de curăţenie şi îngrijire personală (700.000 de fluxuri anuale de paleţi), urmat de sectoarele de băuturi (662.000) şi de ulei vegetal (375.000).

De asemenea, rezultatele CHEP în zona de sustenabilitate arată îmbunătăţirea cu peste 30% a fiecărui indicator, comparativ cu cifrele raportate la 30 iunie 2016. Prin utilizarea sistemului circular de închiriere a paleţilor, companiile din sectorul local de FMCG au eliminat în total din Supply Chain 2.600 m3 de lemn, 3.000 tone CO2 şi 250 de tone de deşeuri.

Pentru producătorii şi importatorii de bunuri de larg consum alimentare şi non-alimentare, trecerea la sistemul de închiriere elimină investiţia în paleţi şi costurile de depozitare, transport, colectare, reparaţie și administrare, obţinând o creştere a prezenţei produselor la raft.

În sistemul de închiriere a paleților, companiile solicită periodic cantitatea de paleţi de care au nevoie pentru livrarea mărfurilor către comercianţi şi externalizează managementul paleţilor în lanţul de distribuţie. Paleţii sunt colectaţi din piaţă după descărcarea mărfurilor, inspectaţi, recondiţionaţi – în cele două depozite locale CHEP – şi reintroduşi într-un flux ecologic circular. Datorită avantajelor oferite de un sistem care nu poluează mediul înconjurător, companiile din România sunt scutite de contribuţia la Fondul pentru mediu.

Emil Ion, Managing Director Mainfreight Romania (stânga), Gabriel Andronescu, Country General Manager CHEP România (dreapta)

Parteneriatul cu Mainfreight România a început în anul 2012 şi include servicii de colectare din piață, recondiționare, stocare şi livrare a paleților către companiile producătoare și de distribuție din reţeaua CHEP.

CHEP derulează operaţiuni logistice pe piaţa de FMCG din regiunea de est a ţării prin intermediul depozitului din Ploieşti şi deserveşte companiile din regiunea de vest prin depozitul amplasat în Timişoara.

Despre CHEP România

CHEP România este subsidiara liderului mondial în soluţii logistice de închiriere a paleţilor şi a altor echipamente pentru sectoarele de bunuri de larg consum, produse proaspete, băuturi şi retail. La nivel global, furnizorul deserveşte mai mult de 60 de ţări, acoperind peste 500.000 de puncte de distribuţie  cu o echipă de 12.500 de angajaţi, care gestionează livrarea a 300 de milioane de paleţi şi containere. CHEP România oferă din anul 2012 o gamă largă de soluţii logistice şi servicii de consultanţă care cresc performanţa activităţii de distribuţie a bunurilor pentru cele mai importante companii din sectorul de FMCG. CHEP face parte din Grupul Brambles, operatorul unui portofoliu care include IFCO, cel mai important furnizor de containere reutilizabile din plastic pentru industria globală de alimente proaspete și furnizori de containere speciale pentru sectorul auto.

Pentru mai multe informaţii despre CHEP, vizitaţi www.chep.com

Despre Mainfreight România

Mainfreight România este astăzi unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de transport si logistică. Susținută de o puternică rețea de distribuție la nivel internațional, compania oferă soluții integrate de depozitare, transport și distribuție, specifice fiecărui client în parte. Mainfreight România operează depozite în Ploiești și Cluj, precum și în Bacău și Constanța cu ajutorul partenerilor săi, reușind să acopere integral teritoriul național. În prezent, compania are 240 de angajați și este în continuă dezvoltare.

La nivel global, Grupul Mainfreight are 240 de filiale in Asia, Australia, Europa și Statele Unite, peste 7000 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 1 miliard de euro