Home Actualitate Studiu Euromonitor: Apa îmbuteliată în România – perspective

Studiu Euromonitor: Apa îmbuteliată în România – perspective

0

Volumul vânzărilor de apă îmbuteliată continuă să crească mai repede decât cel de apă minerală carbonatată.

Apa îmbuteliată a continuat să înregistreze o creștere puternică atât în volum, cât și din punctul de vedere al valorii vânzărilor, în 2019, arată un studiu Euromonitor, făcut public la începutul acestui anÎn acest context este de reținut că, în ultimul deceniu, comportamentul consumatorilor s-a schimbat, apa îmbuteliată depășind ca volum al vânzărilor apă îmbuteliată minerală carbonatată începând cu anul 2012 și de atunci, acest segment crescând într-un ritm mult mai rapid decât cel al apei îmbuteliate minerale carbonatate.

Eticheta privată și apa funcțională își fac simțită prezența

„Eticheta privată a reușit să depășească, în mintea consumatorilor, stereotipul binecunoscut că oferă produse ieftine și de calitate scăzută, în special în ceea ce privește apa îmbuteliată. Acest lucru poate fi observat în creșterea volumului și cotelor de piață din punct de vedere valoric al acestui segmentatât pe piața de apă îmbuteliată purificată, carbonatată, cât și în ceea ce privește apa în stare naturală (plată),” arată studiul Euromonitor.

Extinderea retailerilor moderni a sporit disponibilitatea apei îmbuteliate atât în zonele urbane, cât și în cele rurale. Reclamele referitoare la cantitatea recomandată de apă care trebuie consumată zilnic, precum și informațiile cu privire la apa provenită din puțurile forate de consumatorii casnici sau care provine din infrastructura veche de distribuire a apei potabile care nu sunt sigure, au contribuit la creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la beneficiile consumului de apă îmbuteliată.

Grupul Romaqua conduce în topul pieței de apă îmbuteliată

Piața băuturilor răcoritoare din România tinde să fie dominată de jucători internaționali importanți, care și-au asigurat poziții dominante în perioada postcomunis, odată cu liberalizarea importurilor.

„Piața apei îmbuteliate este dominată de companiile locale,” arată studiul Euromonitor.

Grupul Romaqua rămâne foarte puternic pe segmentul apei îmbuteliată carbonatate. Carpathian Springs a ocupat locul doi pe piața apei îmbuteliate în termeni de vânzări valorice, în 2019; compania este proprietara mărcii naționale Aqua Carpatica, care este un nume relativ nou în apa îmbuteliată.

Un alt jucător important în domeniu este în sfârșit un nume internațional, Coca-Cola HBC România care este prezentă atât pe segmentul vânzărilor de apă minerală carbogazoasă, cât și pe cel al apei îmbuteliate, cu mărcile Dorna, Izvorul Alb și Poiana Negri, care acoperă atât segmentele de preț standard, cât și cele economice. Fiind un producător industrial cu distribuție și depozitare bine stabilite, aceasta deține un avantaj important pentru un produs indispensabil, care îi permite să răspundă cererii puternice a consumatorilor.

Vezi intregul studiu: https://www.euromonitor.com/bottled-water-in-romania/report


Analize de apă prin WESSLING Romania

WESSLING adoptă o abordare globală în asigurarea protecției mediului și a sănătății oferind combinația unică de analize chimice și biologice a apei cât și servicii de consultanță.

Rezultate analitice și testări cuprinzătoare în toate domeniile de gestionare a apei, astfel:

– Recoltarea și analiza probelor de ape uzate conform HG 351/2005 și HG 188/2002 (NTPA 001 și NTPA 002), inclusiv determinarea  substanțelor prioritare și prioritar periculoase
– Recoltarea și analiza apei tehnologice din industria alimentației sau procesele industriale
– Recoltarea și analiza probelor de apă subterană și de suprafață
– Recoltarea și analiza probelor de apă potabilă conform Legii 458/2002
– Analiza apelor minerale conform Normei Tehnice din HG 1020/2005 cu modificările ulterioare

info: office@wessling.ro, sau la telefon: 0040770 710 461

Skip to toolbar