facebook
Tuesday, March 5, 2024
CalitatePatru produse care "satisfac și cele mai pretențioase gusturi"...

Patru produse care “satisfac și cele mai pretențioase gusturi” înscrise în concursul “Ora de bun gust” 2023

-

Aspectele care caracterizează produsele Five Continents Group sunt gustul, definit de proprietățile laptelui materie primă, și calitatea intrinsecă a produselor, garantată prin certificările Sistemelor de management al calității, aplicabile în cadrul companiei (FSSC 22.000, IFS., AMFORI BSCI).

La această ediție a evenimentului “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2023, Five Continents Group a ales să participe cu patru dintre produsele sale deosebit de apreciate de consumator: Smântâna fermentată 32% grăsime 500g, Telemeaua maturată din lapte de vacă 400g, Cașcavalul din lapte de oaie Dobrogea și Cașcavalul fără lactoză.

Smântâna fermentată cu 32% grăsime

 

Smântâna fermentată cu 32% grăsime este unul dintre alimentele sănătoase, bogată in grăsimi naturale, provenită direct din laptele de vacă proaspăt, având conținut scăzut de carbohidrați, dar cu valoare energetică importantă datorată conținutului ridicat de grăsimi animale.

 

Smântâna fermentată cu 32% grăsime, din lapte produs de fermierii locali, smântana poate da un gust și o savoare deosebite la numeroase preparate culinare. Ciorba nu ar avea același gust fără ingredientul magic, iar plăcintele , papanașii fierți și prăjiți , alte produse de patiserie nu ar mai avea acea savoare și textură deosebite, fără un strat generos de smântână.

Produs realizat după tehnologia respectânâd „eticheta curată”,acest produs nu conține conservanți sau aditivi, în afară de culturile lactice de bacterii selecționate.

Produsul este realizat într-o fabrică ce utilizează „energie verde”  (panouri  fotovoltaice) , folosește peleți pentru producerea energiei termice în cazanele de abur iar ambalajele sunt reciclate integral.

 


Cașcaval fără lactoză cu 42% grăsime în substanță uscată

 

Cașcavalul fără lactoză este recomandat în principal persoanelor cu intoleranță la lactoză pentru o bună funcționare a organismului. Prin scindarea lactozei, este facilitată digestia produsului și de către persoanele cu intoleranță la lactoză, este un produs cu un  conținut mare de calciu, proteine și vitamina D. Limita de lactoză rămasă în produs este mult sub limitele legale permise la acest tip de produs.

Cașcavalul fără lactoză se obține , prin metoda opăririi cașului, fabricat din lapte proaspăt de vacă obtinut din zona de colectare, maturat și ambalat corespunzător, pentru a menține proprietățile fizice, chimice și organoleptice ale produsului la parametrii optimi consumului.

Cașcavalul fără lactoză este realizat după tehnologia respectanad „eticheta curată”, acest produs nu conține conservanți sau aditivi, în afară de cheag, sare și culturi lactice de bacterii selecționate.

Cașcavalul fără lactoză este realizat într-o fabrică ce utilizează „energie verde”  (panouri  fotovoltaice), folosește peleți pentru producerea energiei termice în cazanele de abur iar ambalajele sunt reciclate integral.

 


Telemea maturată din lapte de vacă

Telemeaua din lapte pasteurizat de vacă este o brânză maturată în saramură aliment cu mare valoare nutrițională  și  biologică datorită conținutului în proteine, lipide și vitamine, gustul este plăcut, moderat de sărat, ușor acrișor. Fie că este consumată ca atare, fie că este adaugată in salate sau plăcinte, telemeaua din lapte de vacă este un aliment versatil, care poate fi introdus cu ușurință într-o dietă.

Telemeaua de vacă conține calciu ușor asimilabil la o la o valoare  calorică moderată și ajută la menținerea sănătații osoase.

Telemeaua de vacă este realizată după tehnologia respectanad „eticheta curată”, nu  conține conservanți sau aditivi, în afară de cheag, sare și culturi lactice de bacterii selecționate.

Telemea maturată din lapte de vacă este realizată într-o fabrică ce utilizează „energie verde”  (panouri  fotovoltaice) , folosește peleți pentru producerea energiei termice în cazanele de abur iar ambalajele sunt reciclate integral.

 


Cașcavalul Dobrogea

Cascavalul Dobrogea face parte din categoria de brânzeturi,cu pastă opărită obținut din lapte  de oaie integral, pasteurizat,prin adăugare de cultutri lactice selecționate și coagulare cu cheag, având la bază procesul tehnologic de opărire a cașului baschiu și maturarea acestuia

Cașcavalul Dobrogea, conține o cantitate mare de calciu, este bogat in vitamina B12 de aceea, nutritionistii recomandă consumarea cașcavalului de două sau trei ori pe saptămână, fie în diferite preparate culinare ,fie ca atare sau în salate și sandwich-uri.

Cașcavalul Dobrogea are 327 de Kcalorii/100g,reprezentând aproximativ 17% din totalul zilnic recomandat de 2000 Kcal; cu toate ca este dens caloric, mâncând portți adevcate, nu crează probleme de siluetă.

Proteinele se găsesc în proporție de 25%/ 100g de cașcaval.

Produs realizat după tehnologia respectânâd „eticheta curata”, acest produs nu  conține conservanți sau aditivi, în afară de cheag, sare și culturi lactice de bacterii selecționate.

Produsul este realizat într-o fabrică ce utilizează „energie verde”  (panouri  fotovoltaice) , folosește peleți pentru producerea energiei termice în cazanele de abur iar ambalajele sunt reciclate integral.

 

Despre Five Continents Group

Five Continents Group SRL. este o companie cu capital integral românesc, axată pe producția de produse lactate.

Urmărind ideea grupului de acționari, de a dezvolta o fabrică modernă în zona Municipiului Botoșani, cu cele mai noi dotări și care să beneficieze de tehnologie de ultimă generație, în anul 2005 a demarat activitatea unei noi fabrici de produse lactate, amplasată pe fosta platformă industrială din Răchiți. Este o fabrică ridicată de la zero, în urma unei investiții de 1,4 mil.euro.

Inițial, beneficiind de o suprafață de aproximativ 1.500 mp., capacitatea de procesare a fabricii a fost dimensionată la 50.000 litri lapte/zi.

În anul 2008 s-a făcut o nouă investiție semnificativă, în vederea extinderii spațiului de producție, vizate fiind producția de lapte la PET., brânzeturile frământate și ambalarea în termoforming.

În urma celei de a treia etape de investiție în tehnologizare, de aproximativ 5 mil.euro în 2017, capacitatea de producție s-a dublat, simultan cu o diversificare majoră a portofoliului de produse.

Chiar de la începutul activității, materia primă utilizată a fost 100% lapte. Pentru asigurarea materiei prime a fost organizată o rețea de colectare a laptelui la nivelul județului Botoșani, extinsă ulterior și în județele învecinate, vizând producția de lapte din ferme, dar și producția din gospodăriile individuale. Cu acest aspect compania se mândrește și în prezent, deoarece în continuare acordăm o atenție foarte mare procesului de colectare directă, ceea ce determină semnificativ și calitatea ridicată a produselor noastre.

Standardele înalte de calitate, aliniate cerințelor europene, nivelul dotărilor și tehnologiile de ultimă oră aplicate, la care se adaugă pasiunea și priceperea oamenilor, asigură consumatorul că sub marca Five Continents Group va descoperi produse care satisfac și cele mai pretențioase gusturi.

Faptul că produsele Five Continents sunt realizate după o tehnologie ce respectă principiul de etichetă curată, fără conservați și aditivi, conferă consumatorului posibilitatea de a descoperi în acestea gustul sănătos al naturii.

În prezent, Five Continents Group SRL. este remarcat ca fiind unul dintre cei mai importanți producători români de produse lactate, recunoscut atât pe piața internă, cât și pe piața externă.

Produsele sunt disponibile la nivel național, în cadrul rețelelor IKA., dar și în piața TT. din Regiunea Moldova.

” Angajată în protecția mediului, utilizarea de resurse regenerabile si de reciclare și revalorificare, fabrica Five Conrinents Group a căutat și realizat o serie de soluții tehnice pentru a realiza aceste scopuri: panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 400 kwh; centrală termică pe peleți; revalorificare totală a produselor și subproduselor rezultate in timpul procesului tehnologic; recuperarea deșeurilor si ambalajelor prin efort propriu sau contracte cu firme specializate,” arată reprezentanții companiei.

DIN ACTUALITATE

Ambalaje din fibre reciclabile cu barieră înaltă

ProAmpac a lansat o soluție reciclabilă pe bază de fibre cu barieră înaltă, concepută pentru aplicații de termoformare. ProActive Recyclable FibreSculpt este potrivit pentru diverse...

Știrile ultimelor zile

Ambalaje din fibre reciclabile cu barieră înaltă

ProAmpac a lansat o soluție reciclabilă pe bază de fibre cu barieră înaltă, concepută pentru aplicații de termoformare. ProActive Recyclable...

Contabilizarea costului pierderii biodiversităţii

Poți pune un preț pe pierderea biodiversității? Aceasta este întrebarea pusă de economiștii de la Wageningen Economic Research, deoarece...

Ce urmează pentru sustenabilitatea corporativă după amânarea votului în PE?

După abținerea anunțată a Germaniei și Italiei, votul pentru o parte cheie a legislației europene de „due diligence” care...

Noi tehnologii care pot face alimentele procesate atât mai sănătoase, cât și mai durabile

Cercetătorii au dezvoltat un ingredient bogat în fibre, făcut din subproduse vegetale pentru a fi folosit în burgeri vegani...

STUDIU: Doar consumul de legume, „nu este suficient” pentru a reduce riscul cardiac

Un aport suficient de legume este important pentru menținerea unei alimentații echilibrate și evitarea unei game largi de boli....

Axa intestin-creier pe un cip: o cale mai rapidă către alimente care promovează sănătatea creierului

Ce este axa intestin-creier și ce rol joacă alimentele în ea? Relația dintre alimente și sănătatea creierului este deja...

Este macauba o alternativă prietenoasă cu pădurile tropicale la uleiul de palmier?

Uleiul de palmier este ieftin de produs în cantități mari, dar metodele de producție nesustenabile, în special defrișarea, înseamnă...

Biscuiți Grandino din aluat fraged, cu ciocolată și METAL

Firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. informează despre retragerea de pe piață a unor stocuri din produsul „Grandino Biscuiți din...

Știrile ultimelor 7 zile

Contabilizarea costului pierderii biodiversităţii

Poți pune un preț pe pierderea biodiversității? Aceasta este...

Ce urmează pentru sustenabilitatea corporativă după amânarea votului în PE?

După abținerea anunțată a Germaniei și Italiei, votul pentru...

Noi tehnologii care pot face alimentele procesate atât mai sănătoase, cât și mai durabile

Cercetătorii au dezvoltat un ingredient bogat în fibre, făcut...

STUDIU: Doar consumul de legume, „nu este suficient” pentru a reduce riscul cardiac

Un aport suficient de legume este important pentru menținerea...

Axa intestin-creier pe un cip: o cale mai rapidă către alimente care promovează sănătatea creierului

Ce este axa intestin-creier și ce rol joacă alimentele în ea? Relația dintre alimente și sănătatea creierului este deja...

Este macauba o alternativă prietenoasă cu pădurile tropicale la uleiul de palmier?

Uleiul de palmier este ieftin de produs în cantități mari, dar metodele de producție nesustenabile, în special defrișarea, înseamnă...

Biscuiți Grandino din aluat fraged, cu ciocolată și METAL

Firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. informează despre retragerea de pe piață a unor stocuri din produsul „Grandino Biscuiți din...

Se poate lega Nutri-Score de standardul cu privire alimentele ultraprocesate?

Un recent studiu scoate în evidență pentru prima dată efectul asupra algoritmului Nutri-Score atunci când este utilizat standardul Nova....

Studiu MKOR: 35% dintre români nu au încredere în autenticitatea etichetelor eco

Șapte din 10 români evită risipa de alimente, iar unii aleg produse aproape de expirare. Unul din doi români...

Reducem zahărul și păstrăm gustul? Posibil cu expertiza specialiștilor

În ultimele decenii, consumatorii, comercianții și autoritățile de reglementare au devenit din ce în ce mai conștienți de efectele...

Aspecte pozitive dar și negative ale consumului de cofeină?

Mulți dintre noi ne începem ziua cu o ceașcă fierbinte de ceai de cafea. De fapt, uneori este primul...

ANPC: Suplimente alimentare cu deficiențe de etichetare la sălile World Class

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfăşurat, în 14.02.2024, o amplă acțiune de control la 19...

Retrospectiva seminarului informativ ESE 2024, 8 februarie 2024 – workshop industria alimentară

Ziua a 2-a a seminarului informativ ESE 2024 a fost dedicată subiectelor de interes pentru industria alimentară.  Seminarul a fost...

Produse lactate hibride: Cum pot inovatorii să deblocheze potențialul unei noi categorii?

Produsele lactate hibride, în care lactatele convenționale sunt amestecate cu ingrediente pe bază de plante, dețin un potențial „atractiv...

Zile dedicate studenților și elevilor la Concursurile GastroPan 2024

GastroPan 2024 – eveniment care are loc în perioada 14-16 martie 2024 la Brașov, centrul Lux Divina – oferă...

Lege nouă împotriva risipei alimentare. Magazinele vor fi obligate să reducă prețul, să doneze sau să composteze alimentele aproape de expirare

Magazinele și restaurantele vor fi obligate să reducă prețul alimentelor aproape de expirare, să doneze ce nu mai vând...

ANPC a controlat magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat, în 29.01.2024, întreg lanțul de 23 de magazine, din România, aparținând...

Solina Romania lansează GRILL ADVENTURE 2024 – noua gamă de soluții inovative pentru grătar

Anul 2024 este despre mâncarea care creează nostalgie și familiaritate, mâncarea de tip ”comfort food”, asezonată cu note de...

Cât de mult compensează exercițiile fizice riscurile cardiovasculare ale băuturilor îndulcite cu zahăr?

Când facem exerciții fizice, de multe ori sperăm să compensăm unele dintre efectele negative ale alimentelor nesănătoase pe care...

Etichetele „vegane” nu înseamnă întotdeauna că produsul nu conține ingrediente de origine animală

În ciuda înțelegerii publice comune a cuvântului „vegan”, însemnând produse de origine non-animală, nu există o definiție obligatorie din...

Retrospectiva seminarului informativ ESE 2024, 7 februarie 2024 – workshop suplimente alimentare

ESE 2024, eveniment valoros pentru schimbul de cunoștințe, experiențe și idei în industria alimentară, a avut loc în zilele...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă