Mondelēz International anunta extinderea programului Harmony

0
19

Mondelēz International extinde programul pentru grau sustenabil, pentru a acoperi 100% portofoliul european de biscuiti, pana in 2022. Programul Harmony contribuie la angajamentul asumat de companie de a reduce impactul asupra mediului, pe intregul ciclu de viata a produselor

Mondelēz International anunta extinderea programului Harmony, initiativa companiei ce are in vedere aprovizionarea cu grau din surse sustenabile, pentru a acoperi 100% brandurile de biscuiti din tarile Uniunii Europene, pana in 2022, de la 60%, la sfarsitul anului trecut.

“Consumatorii europeni incep sa asocieze din ce in ce mai mult produsele de calitate cu productia sustenabila. Sunt constienti de impactul asupra mediului al produselor pe care le aleg si au asteptari mari de la producatori, sa isi asume partea lor de responsabilitate”, a declarat Hubert Weber, Vicepresedinte Executiv si Presedinte Mondelēz Europe. “Suntem cel mai mare producator de biscuiti din Europa si putem contribui la gasirea de solutii pentru provocari cum sunt schimbarile climatice sau resursele limitate, promovand practicile sustenabile in randul fermierilor si imbunatatirea biodiversitatii in lantul de aprovizionare. Astfel, contribuim la crearea unui lant valoric mai corect, mai transparent si integrat, prin care oferim consumatorilor produse care genereaza un impact pozitiv in comunitatile de fermieri si in societate”.

Astazi, programul Harmony implica 1.700 de fermieri, 13 mori si 21 cooperative din 6 tari (Belgia, Cehia, Franta, Italia, Polonia si Spania), producand, in ultimul an, 177.000 de tone de grau pentru brandurile de biscuiti ai companiei. Aceasta cantitate reprezinta 60% din productia de biscuiti din tarile Uniunii Europene pentru branduri ca LU, Oro, LiGA si Fontaneda.

Prin extinderea programului Harmony, productia anuala de grau in conditii sustenabile va creste la peste 280.000 de tone pana in 2022. Aceasta cantitate va acoperi intregul portofoliu de biscuiti european, adaugand branduri ca BelVita, biscuitii Milka si Barni.

Zece ani de parteneriat pentru dezvoltare durabila
Lansat acum 10 ani in Franta, programul Harmony promoveaza biodiversitatea si practicile de mediu responsabile pentru productia de grau din Europa. Programul a fost creat pentru intregul lant de aprovizionare, din care fac parte fermieri, cooperative, morari si beneficiaza de sustinerea fermierilor parteneri care adopta practici sustenabile in cultivarea si procesarea graului.

Fermierii din program aleg sa foloseasca apa judicious, protejeaza solul, biodiversitatea si reduc emisiile de carbon, crescandu-si, in acelasi timp, veniturile.

Programul Harmony a fost dezvoltat cu ajutorul ONG-urilor, specialistilor in agronomie, specialisti de mediu si organizatii de cercetare. Practicile Harmony sunt auditate anual pentru a asigura conformitatea. Avand la baza practici sustenabile, programul urmareste:

• Sa minimizeze utilizarea pesticidelor si fertilizatorilor prin alegerea unor varietati de grau rezistente si prin rotatia culturilor, cu grija fata de sol

• Evitarea tratamentelor care nu sunt necesare

• Reducerea emisiilor de carbon, in special prin reducerea utilizarii fertilizatorilor

• Conservarea calitatii apei

• Protejarea biodiversitatii locale

Despre Mondelēz International
Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) isi doreste sa devina cea mai buna companie de snacking (gustari) din lume, veniturile nete din 2017 fiind de aproximativ 26 miliarde de dolari.

Creand momente de bucurie in aproximativ 160 de tari, Mondelēz International este lider global pe pietele de biscuiti, ciocolata, guma, bomboane si bauturi pudra, cu branduri puternice de biscuiti, ca Oreo si belVita; ciocolata – Cadbury Dairy Milk si Milka; guma – Trident.

Mondelēz International este membru in Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 si Dow Jones Sustainability Index. Vizitati www.mondelezinternational.com sau urmariti contul de Twitter la www.twitter.com/MDLZ.